Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Βαρουφάκης για την άρση των capital controls: Έρχεται μεγάλη ύφεση

Χαρούμενος δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης για την συζήτηση που διεξάγεται στην Βουλή για την καταστροφική διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 που οδήγησε και στην επιβολή capital controls με αφορμή την κυβερνητική τροπολογία για την πλήρη άρση των τραπεζικών περιορισμών.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και πρόεδρος πλέον του ΜεΡΑ25 επέρριψε την ευθύνη για την επιβολή των τραπεζικών περιορισμών, όχι στους δικούς του χειρισμούς, αλλά σε δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης του 2015.

Μάλιστα υποστήριξε ότι ο ίδιος έδινε ανένδοτο αγώνα προκειμένου να μην κοπεί το ΕΚΑΣ και να περιοριστούν οι στόχοι πρωτογενών πλεονασμάτων στο 1,5%. Παράλληλα, υποστήριξε πως επίκειται νέα παγκόσμια οικονομική λαίλαπα την οποία ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση δεν βλέπει.

«Κατανοώ την ανάγκη του υπουργού Οικονομικών και του πρωθυπουργού να μιλούν για πράγματα που τους πονούν και θέλουν να επικοινωνήσουν.

Και εμείς έχουμε ανάγκη να μιλήσουμε για τα capital controls και για οικονομική λαίλαπα που έρχεται και δεν βλέπετε.

Έρχεται μεγάλη ύφεση και είστε τοσο προετοιμασμένοι όσο και ο Αλαγοσκούφης το 2008» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

«Μας χαροποιεί να μιλάτε για το 2015» είπε σε άλλο σημείο αναφερόμενος στο πρώτο εξάμηνο που σημαδεύτηκε από την διαπραγμάτευση που διεξήγαγε ο ίδιος και ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Μας χαροποιεί να μιλάτε εσείς για εκείνο τον ανένδοτο αγώνα να μην κοπεί το ΕΚΑΣ και να μείνει το πρωτογενές πλεονασμα το πολύ στο 1,5% την ώρα που εσείς λέγατε τότε βάστα Γερούν.

Ήρθατε να θριαμβολογήστε για τα capital αλλά εργαστήκατε πολύ σκληρά για να έρθουν. Θυμηθείτε τις δηλώσεις των στελεχών σας που καλούσαν τους πολίτες να τραβήξουν τις καταθέσεις τους. Θυμηθείτε και τις ενέργειες του ανεκδιήγητου Στουρνάρα» είπε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By