Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Βαρβιτσιώτης προς ΣΥΡΙΖΑ: Αφήστε τα εθνικά θέματα να τα επιλύσουν όσοι έχουν εθνική συνείδηση

Οι εθνικές προκλήσεις που ανοίγονται για την χώρα μας μετά τη συμφωνία των Πρεσπών ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο Αιγάλεω, με παρουσία χιλίων περίπου πολιτών, οι οποίοι κατέκλεισαν την αίθουσα και τους γύρω χώρους έξω από το πνευματικό κέντρο «Γ.Ρίτσος».

Ομιλητές στην εκδήλωση, πέραν του Βουλευτή Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργού, ήταν ο Στρατηγός ε.α και πρώην Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκος, και ο Αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, υπ. Βουλευτής Α’ Αθηνών με τη ΝΔ, Άγγελος Συρίγος, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης είχε η δημοσιογράφος, Πηνελόπη Γαβρά.

 

 

Ο κ. Κωσταράκος, κατά την διάρκεια της εισήγησής του, μίλησε για μια «συμφωνία μειοδοτική η οποία υπεγράφη ξαφνικά, χωρίς διαβουλεύσεις και καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό» , ενώ εξήρε και τη δραστηριότητα που κατά καιρούς έχει επιδείξει ο κ. Βαρβιτσιώτης πάνω στα εθνικά θέματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι «για πρώτη φορά παγκοσμίως μια συμφωνία ορίζει γλωσσολογικά θέματα», ενώ συμπλήρωσε ότι «το βασικό όπλο της Ελλάδας, που ήταν το θέμα του ΝΑΤΟ, το απεμπολήσαμε οριστικά με την υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ξεκίνησε την ομιλία του απευθυνόμενος στους πολίτες που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα: «Σήμερα, δίνουμε όλοι από εδώ ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Αποδεικνύουμε ότι το Αιγάλεω και η Δυτική Αθήνα ξυπνούν σιγά σιγά από τον λήθαργο του λαϊκισμού», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, ανέλυσε όλες τις δυσμενείς συνθήκες που δημιουργούνται για την Ελλάδα την επόμενη ημέρα, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών:

«Είναι σαφές πως η Κυβέρνηση υπέγραψε μια συμφωνία ανιστόρητη, εκχωρώντας εν λευκώ όλα τα διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα που είχε κερδίσει η χώρα μας στο Βουκουρέστι», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ, κλείνοντας, έστειλε και ένα σαφές μήνυμα:

«Αφήστε τα εθνικά θέματα να τα επιλύσουν άνθρωποι που έχουν εθνική συνείδηση, έχουν πατριωτισμό, έχουν πίστη στους Έλληνες και σέβονται την ιστορία μας», τόνισε συγκεκριμένα.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί υποψήφιοι Βουλευτές της ΝΔ στον Δυτικό Τομέα, υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, υποψήφιοι Δήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και -εκτός φυσικά της Προέδρου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ στο Αιγάλεω, Μιρέλλας Πουλάκου- το σύνολο των Πρόεδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της ΝΔ στη Δυτική Αθήνα, κ.α.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By