Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Βαρυμπόμπη: Ήθελαν να σκοτώσουν τους ειδικούς φρουρούς – Από καλάσνικοφ οι κάλυκες


Νεότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την άγρια καταδίωξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην γέφυρα της Βαρυμπόμπης.

Τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σημείο που οι ειδικοί φρουροί της ΔΙΑΣ δέχθηκαν πυροβολισμούς από άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα δείχνουν ότι οι δράστες δεν ήθελαν απλά να τους εκφοβίσουν και να ξεφύγουν αλλά να σκοτώσουν.

Κι αυτό γιατί οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο ήταν των 7,62 χιλιοστών πιθανότατα από καλάσνικοφ ή από κάποιο άλλο πολεμικό τυφέκιο.

Οι δράστες πυροβόλησαν τρεις φορές εναντίον των ειδικών φρουρών και όχι στον αέρα αλλά εναντίον των αστυνομικών.

Άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τη μία στο ρεύμα ανόδου κοντά στη γέφυρα Βαρυμπόμπης.

Στη μοτοσικλέτα, μαύρου χρώματος, επέβαιναν δύο άτομα. Ο οδηγός φορούσε μαύρο κράνος, ενώ ο συνεπιβάτης λευκό. Όταν οι ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙΑΣ του Αγίου Στεφάνου επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν τότε ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας χωρίς δισταγμό έβγαλε όπλο και άρχισε να τους πυροβολεί. Από τύχη καμία από τις σφαίρες δεν πέτυχε κάποιον από τους ενστόλους.

Μετά τα πυρά εναντίον των ειδικών φρουρών οι δράστες διέφυγαν πιθανόν προς Δυτική Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανόν οι δράστες να ετοίμαζαν ληστεία.

Οι αστυνομικοί έδωσαν κατάθεση, ενώ παρά τις αναζητήσεις η μοτοσικλέτα με τους πιστολέρο δεν έχει εντοπιστεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By