Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Βαθιά ανησυχία ΗΠΑ για την καταδίκη Μόρσι

«Μας προκαλεί βαθιά ανησυχία ακόμη μια ομαδική καταδίκη σε θάνατο που εκδόθηκε από ένα αιγυπτιακό δικαστήριο, σε βάρος περισσότερων από 100 κατηγορούμενων, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος Μόρσι»

leukos-oikos

Την βαθιά ανησυχία της για την καταδίκη σε θάνατο του ισλαμιστή πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος είχε ανατραπεί από τον αιγυπτιακό στρατό τον Ιούλιο του 2013, εξέφρασε σήμερα η Ουάσιγκτον.

«Μας προκαλεί βαθιά ανησυχία ακόμη μια ομαδική καταδίκη σε θάνατο που εκδόθηκε από ένα αιγυπτιακό δικαστήριο, σε βάρος περισσότερων από 100 κατηγορούμενων, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος Μόρσι», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Πάντα εκφραζόμαστε εναντίον των ομαδικών δικών και των καταδικαστικών αποφάσεων, οι οποίες διεξάγονται κατά τρόπο που δεν είναι σύμφωνος με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Αιγύπτου και την κυριαρχία του νόμου», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η χθεσινή καταδίκη του Μόρσι και άλλων τουλάχιστον 100 μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε θάνατο προκάλεσε μεταξύ άλλων την έντονη αντίδραση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η τελική απόφαση σχετικά με την τύχη του Μόρσι αναμένεται να εκδοθεί στις 2 Ιουνίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By