Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Βέλγιο: Ακόμη μια σύλληψη για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Συνεχίζονται οι πυρετώδεις προσπάθειες για την εξάρθρωση του δικτύου τζιχαντιστών που πιστεύεται ότι δρα στην Δυτική Ευρώπη

brussels-

Ένας ακόμα ύποπτος που πιστεύεται ότι συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι βρίσκεται στα χέρια της βελγικής Αστυνομίας, καθώς συνεχίζονται οι πυρετώδεις προσπάθειες για την εξάρθρωση του δικτύου τζιχαντιστών που πιστεύεται ότι δρα στην Δυτική Ευρώπη.

Οι βελγικές εισαγγελικές Αρχές δεν έχουν ταυτοποιήσει τον ύποπτο, όμως ανακοίνωσαν ότι αντιμετωπίζει κατηγορίες «για συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης», σε σχέση με «τρομοκρατική επίθεση».

Πρόκειται για το τέταρτο άτομο σε βάρος του οποίου απαγγέλλονται κατηγορίες για τρομοκρατία στο Βέλγιο στον απόηχο του μακελειού στην Πόλη του Φωτός, που προκάλεσε τον θάνατο 130 ανθρώπων, στην πλέον πολύνεκρη επίθεση σε γαλλικό έδαφος από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο κατηγορούμενος ήταν ανάμεσα στα 16 άτομα που συνελήφθησαν την Κυριακή, στο πλαίσιο σειράς αστυνομικών εφόδων στις Βρυξέλλες και στην περιοχή του Σαρλερουά. Οι υπόλοιποι 15 αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ακόμα πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν σε νέες έρευνες σε Βρυξέλλες και Λιέγη το πρωί της Δευτέρας. Δύο εξ αυτών έχουν απελευθερωθεί, ενώ οι υπόλοιποι τρεις κρατούνται για περαιτέρω ανάκριση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By