Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Βέμπερ: Η Αθήνα πρέπει να αποδείξει ότι θέλει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις

 «Ναι» σε δημοψήφισμα, αν ο Τσίπρας δεν κάνει μεταρρυθμίσεις επισημαίνει  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ

manfrent-veber

Ο ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ τονίζει στη συνέντευξή του ότι περιμένει τις επόμενες ημέρες ένα ξεκάθαρο μήνυμα από το ελληνικό κοινοβούλιο ότι η πλειοψηφία του υποστηρίζει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Σε διαφορετική περίπτωση οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουν με δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ σημειώνει ότι από τη στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις και έχει τερματίσει τις εσωκομματικές διαφορές, αλλά και μετά την αλλαγή της ομάδας διαπραγμάτευσης, οι συζητήσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της είναι πιο εποικοδομητικές.

Παρόλα αυτά ο Βέμπερ υπογραμμίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να στείλει μέσα στις επόμενες ημέρες ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι δεσμεύσεις της θα εφαρμοστούν. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει τη δύναμη να συσπειρώσει το κόμμα του και ότι διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, συνέχισε ο ίδιος.

Στην περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, ο Βέμπερ τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος. Οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουν αν στην έσχατη περίπτωση επιθυμούν πραγματικά να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη ή αν επιθυμούν να εφαρμόσουν και άλλες μεταρρυθμίσεις, εξήγησε.

Ο Βέμπερ κατάληξε σημειώνοντας ότι το ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι αν η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με χρεοκοπία και στην περίπτωση που αυτό συμβεί αν θα υπάρξει έξοδος της από την ευρωζώνη ή όχι.

(Visited 1 times, 1 visits today)