Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Βέμπερ σε Τσίπρα: Είστε αναξιοπρεπής

Ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας του ότι θα πρέπει να κοιτάει και την αξιοπρέπεια των άλλων Ευρωπαίων

martin bemper

O πρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μόλις αυτός ολοκλήρωσε την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ξεκινώντας την ομιλία του και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Μάρτιν Βέμπερ είπε ότι «είστε επικεφαλής μιας κυβέρνησης που μας είπε τρομοκράτες και μας απείλησε ότι θα στείλει τζιχαντιστές στην Ευρώπη. Περίμενα να ζητήσει συγγνώμη ο Ελληνας πρωθυπουργός, αλλά δεν το έκανε. Μιλήσατε, κύριε Τσίπρα, για αξιοπρέπεια, αλλά αξιοπρέπεια είναι να λες επίσης την αλήθεια. Δεν την λέτε. Δεν θα πληρώσουν οι τράπεζες το ελληνικό χρέος, αλλά οι λαοί της Ευρώπης.Οι εξτρεμιστές της Ευρώπης σας χειροκροτούν. Εμείς ζούμε με τη λογική του συμβιβασμού, εσείς με αυτή της διάσπασης.

Η Ευρώπη είναι κάτι περισσότερο από εθνικά δημοψηφίσματα, είναι συμβιβασμός. Αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσετε. Εσείς διεξάγετε δημοψηφίσματα, ενώ άλλα κράτη-μέλη κάνουν μεταρρυθμίσεις ή δημοσιονομική εξυγίανση.

Η κυβέρνησή σας ήταν καταστροφική. Η διαγραφή του χρέους θα έχει επιπτώσεις στις νοσοκόμες της Σλοβακίας και στους δημόσιους υπαλλήλους της Φινλανδίας, μην λέτε λοιπόν ότι θα έχει επίπτωση στους τραπεζίτες».

Μάλιστα αναφερόμενος στα συγχαρητήρια που έλαβε ο πρωθυπουργός από Λατινοαμερικανούς ηγέτες είπε: «Συναγελάζεσθε με λάθος φίλους». Ακόμη ο κύριος Βέμπερ, κατέκρινε το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έχει δώσει ψεύτικες υποσχέσεις στους Ελληνες. Ειπατε ότι θα ανοίξετε τις τράπεζες, πού είναι οι ανοιχτές τράπεζες κ. Τσίπρα; ρώτησε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας Βέμπερ επικράτησε χάος στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς άλλοι χειροκροτούσαν και άλλοι αποδοκίμαζαν.

(Visited 1 times, 1 visits today)