Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Βενιζέλος: Δεν θα κλείσει ποτέ η αξιολόγηση

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προειδοποιώντας ότι η αξιολόγηση αυτή δεν θα κλείσει ποτέ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος εξήγησε ότι «η ίδια η υπόσταση και πολιτική ύπαρξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η νομή της εξουσίας προϋποθέτει την διατήρηση της εκκρεμότητας».

Ως εκ τούτου, εκτίμησε ότι «η αξιολόγηση δεν θα κλείσει ποτέ» αλλιώς, αν «λύσουν» την εκκρεμότητα, «θα χάσουν το αφήγημά τους, θα χάσουν το ακροατήριό τους».

Όπως είπε ο Ευ. Βενζέλος, ακόμη κι αν έκλεινε τυπικά η αξιολόγηση και υπήρχε μαι συμφωνία, με την παρούσα κυβέρνηση στην εξουσία δεν έχει κανένα οικονομικό έλεγχο και θα συνεχιζόταν η περιδίνηση.

«Αν υπήρχε συμφωνία τυπική, αυτή θα υπήρχε μόνο για την εκταμίευση μιας δόσης και εν συνεχεία θα άνοιγε» είπε ο κ. Βενιζέλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «δεν έχουν πρόβλημα να δεσμεύσουν τις επόμενες κυβερνήσεις».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι κυβερνώντες «δεν μπορούν να πάνε σε ρήξη με τους δανειστές, για να παραμείνουν στην εξουσία, γιατί μετά θα πρέπει να φύγουν με ελικόπτερο» και προέβλεψε ότι «αν υπάρξει ρήξη, αυτή θα υπάρξει λίγο πριν την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, με όποιον τρόπο γίνει αυτό».

Σε ό,τι αφορά το πώς θα εξελιχθεί η διαπραγμάτευση, ανέφερε ότι «μπορεί να πάμε στην 5η Ιουλίου 2015 και σε ψευδοδημοψήφισμα, αλλά στην 6η Ιουλίου σε μια εκβιαστική απαίτηση συναίνεσης».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ακόμη ότι με την παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει success story κάτι που θα μπορούσε να γίνει μόνο μέσω εκλογών. «Η παρούσα Βουλή δίνει μεσοβέζικη, αδιαφανή, προσωρινή και εύθραυστη λύση» εξήγησε.

Τα πυρά του όμως έστρεψε ο κ. Βενιζέλος και κατά της ΝΔ. «Δεν μπορείς να λες «κακώς δεν κλείνετε την αξιολόγηση», «καθυστερείτε», στη συνέχεια να λες ότι «τα μέτρα είναι κακά και δεν τα ψηφίζω, αν όμως γίνω κυβέρνηση θα τα εφαρμόσω και εσείς δεν θα μπορείτε να μου πείτε τίποτα γιατί θα τα έχετε ψηφίσει. Αυτό δεν είναι πλατφόρμα για το μέλλον της χώρας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By