Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Βενιζέλος: «Δυστυχώς, χάνουμε εθνικό χρόνο και εθνικό κεφάλαιο»

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

venizelos1

«Η λογική ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να κερδίζει κομματικό χρόνο επειδή κρατά συμπαγή την πλειοψηφία των 153 βουλευτών και έχει επιβάλει τις παραιτήσεις των διαφωνούντων βουλευτών –όπως έγινε με την κυρία Κατριβάνου– δε σημαίνει τίποτα από πλευράς οικονομίας και έθνους» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο Μέγκα, επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς, χάνουμε εθνικό χρόνο και εθνικό κεφάλαιο».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι τον Σεπτέμβριο του 2015 «οι άνθρωποι που ψήφισαν, ψήφισαν με την ελπίδα ότι θα γίνει κάτι καλύτερο γι’ αυτούς και τον τόπο, κάτι διαφορετικό, ότι δε θα εφαρμοσθεί ένα τρίτο Μνημόνιο και μετά ένα τέταρτο Μνημόνιο και μετά ένα Μνημόνιο εις το διηνεκές, και μετά το 2018, χωρίς τέρμα, χωρίς τέλος».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «για να ξαναγυρίσουμε στην ανάπτυξη πρέπει να υπάρξουν προϋποθέσεις, οι προϋποθέσεις είναι κοινωνικές και πολιτικές πρωτίστως. Το οικονομικό πρόβλημα της χώρας είναι δευτερογενές, προηγούνται οι πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις».

Εκτίμησε ακόμη ότι η κυβέρνηση πήρε «δυστυχώς πολύ λιγότερα από όσα είχαν δεσμευτεί οι εταίροι μας ότι θα δώσουν το 2012 ως συμπλήρωμα στη μεγάλη παρέμβαση, την κολοσσιαία παρέμβαση που έγινε το 2012» και ανέφερε ότι «με τη βλάβη που επέφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουμε δυναμική να έχουμε χρέος 250% του ΑΕΠ και 60% του ΑΕΠ το χρόνο χρηματοδοτικές ανάγκες, δηλαδή τίναξαν την μπάνκα στον αέρα».

Για την κεντροαριστερά, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι ταυτισμένος με αυτό τον χώρο, σημειώνοντας πως «οτιδήποτε καλό έχει γίνει στον τόπο, έχει γίνει με εγγυητή τη δημοκρατική παράταξη και αυτός ο μεσαίος προοδευτικός χώρος (…) είναι ο ήκορμός και ο εγγυητής της προοπτικς της χώρας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By