Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Βενιζέλος: «Έλεος με τις επιπολαιότητες και τους ερασιτεχνισμούς Τσίπρα»

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να διαπραγματεύεται και να λυπηθεί τη χώρα

venizelos

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος κατηγορώντας τον ότι προκάλεσε την αντιπαραγωγική, όπως την χαρακτήρισε, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο με στόχο αφ’ ενός την «εκβιαστική συσπείρωση του χώρου του» και αφ’ ετέρου την «ενοχοποίηση της αντιπολίτευσης», την οποία «θέλει να την καταστήσει συνυπεύθυνη».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «προκλητικό και ανιστόρητο» το να συγκρίνει κάποιος την σημερινή κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ «έχοντας χάσει ένα μεγάλο μέρος του κεκτημένου των θυσιών του ελληνικού λαού», ενώ ζήτησε να επανασυσταθεί η εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια.

«Μιλάτε συνέχεια για το PSI», ανέφερε, ζητώντας «να γίνει εξεταστική για το πρώτο, για το δεύτερο, για το τρίτο μνημόνιο, για την αναδιάρθρωση του χρέους, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», σημείωσε και πρόσθεσε: «Να επανασυσταθεί η εξεταστική επιτροπή και να τα εξετάσει όλα, γιατί πρέπει να γελάσει λίγο το χειλάκι του ελληνικού λαού από τις ανακολουθίες και τα ψέματα που θα αναδειχτούν από μια τέτοια διαδικασία».

«Γιατί σας πήραν 11,5 δισ. του ΤΧΣ τον περασμένο Φεβρουάριο, γιατί συγκεντρώσατε τα αποθεματικά όλων των φορέων και τα έχετε κάνει ρέπος κι έντοκα γραμμάτια, γιατί αυξήσατε το χρέος και τώρα ευνουχίζετε την εθνική διαπραγμάτευση σε σχέση με το PSI που θα την βλέπετε με το κιάλι και θα την προσκυνάτε όταν θα κάνουμε την συζήτηση για την διαπραγμάτευση που κάνατε εσείς», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, ενώ επικαλέστηκε τον Γ. Βαρουφάκη ο οποίος στις 25.10.2011 εμφανιζόταν σε κείμενό του ως ένθερμος οπαδός του PSI.

«Οι περικοπές, τα σκληρά μέτρα και η μνημονιακή πολιτική είναι απολύτως δικά σας», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας, ενώ αναφερθείς στο μέγα θέμα του ασφαλιστικού, είπε ότι η κυβέρνηση προχωρά επιπόλαια και πρόχειρα στην θεσμική αυτή αλλαγή. «Η επιτάχυνση των διαδικασιών, η πίεση λειτουργεί ως όχημα για να περάσουν αλλαγές μιας δήθεν μεταρρύθμισης», υπογράμμισε.

Μάλιστα με αφορμή το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών έκανε λόγο για «δημαγωγία σε επίπεδο θεσμικό όταν λες “ελάτε να ευχηθούμε ότι δεν θα μειωθούν άλλο οι συντάξεις”». «Να διατυπώσουμε δηλαδή τα κόμματα μια εθνική δημαγωγία για να κρύψει η κυβέρνηση την πολιτική της», τόνισε κάνοντας λόγο για «πολιτικό τυχοδιωκτισμό». Χαρακτήρισε δε τον πρωθυπουργό «ωμό διαχειριστή εξουσίας χωρίς πολιτικό και αξιακό περιεχόμενο». «Δεν διαπραγματεύθηκε και δεν διαπραγματεύεται τίποτα», είπε ενώ αναφερθείς στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έκανε λόγο για «εξαέρωση του χαρτοφυλακίου» τους» και «αφελληνισμό» τους.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «ανακόλουθη και αντιμεταρρυθμιστική» την κυβέρνηση καλώντας την: «Μην διαπραγματεύεστε άλλο». Ακόμα διερωτήθηκε «τι κέρδισε η Ελλάδα;» στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό. «Η Τουρκία ξέρει καλά τι αποκόμισε», είπε και πρόσθεσε: «Έλεος με τις επιπολαιότητες και τους ερασιτεχνισμούς με τα tweets. Όλα πρόχειρα, όλα χύμα».

Όσον αφορά την συζήτηση περί κυβέρνησης συνεργασίας, είπε: «Το ζήτημα δεν είναι αν η αντιπολίτευση επιθυμεί μια άλλη κυβέρνηση και ποιά. Το θέμα είναι πώς τοποθετείται η κυβέρνηση. Να αναλάβετε την ευθύνη σας και να κυβερνήσετε. Αλλά πάψτε να …“διαπραγματεύεστε”. Για το Θεό, λυπηθείτε τη χώρα αυτή»!.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By