Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Βενιζέλος για Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες: Νομίζουν ότι ενθαρρύνουν τον λαό, ενώ ενθαρρύνουν την κυβέρνηση

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή, αναφέρθηκε σε ορισμένους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι, «νομίζουν ότι ενθαρρύνουν τον λαό, ενώ ενθαρρύνουν την κυβέρνηση. Βλάπτουν τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς».

Ειδικότερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε: «Θα ακολουθήσω την απόφαση της πλειοψηφίας της Κ.Ο., προς την οποία διατύπωσα την άποψή μου, για να διαφυλάξω την ενότητα της παράταξης και την προοπτική ενότητας της Κεντροαριστεράς».

Στη συνέχεια, επέκρινε «ορισμένους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες», οι οποίοι, όπως είπε, «νομίζουν ότι ενθαρρύνουν τον λαό, ενώ ενθαρρύνουν την κυβέρνηση. Βλάπτουν τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι: «Βρισκόμαστε σε μία προκλητική προσπάθεια αλλοίωσης των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Το ζητούμενο της κυβέρνησης δεν είναι η εφάπαξ παροχή, αλλά η δημιουργία της ψευδούς εντύπωσης ότι υπάρχει ένα ευρύτερο μέτωπο στήριξης των κυβερνητικών επιλογών. Αυτό δεν ισχύει, δεν υπάρχουν συνεργοί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και πρωτίστως αυτό αφορά τον ομιλούντα».

Επίσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι, η κυβέρνηση στήνει «τεχνητό σκηνικό ρήξης» και «δοκιμάζει δύο σενάρια». «Το πρώτο, το ήπιο, είναι τα ψίχουλα αντιπερισπασμού ως δόλωμα για να ψηφίσουν οι βουλευτές τα μέτρα», σημείωσε κάνοντας λόγο για «αυτοαπατώμενους βουλευτές και απατώμενους πολίτες που θα πιστεύουν ότι πήραν κάτι, ενώ θα έχουν χάσει».

«Το δεύτερο, το σκληρό, της ρήξης, με εκβιασμό των κοινοβουλευτικών θεσμών. Μόνο που όλα τώρα είναι επανάληψη και άρα φάρσα. Αναφέρομαι σε μία δημοψηφισματικού χαρακτήρα επιλογή, που θα επιχειρήσει να συσπειρώσει ένα αντιφατικό αντιευρωπαϊκό λαϊκιστικό μέτωπο. Μόνο που αυτά είναι περσινά ξινά σταφύλια και δεν θα προκύψει»συμπλήρωσε.

Τέλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε: «Μόνη λύση είναι οι εκλογές, η αλλαγή συσχετισμών, μία νέα κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας με τον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ να καλείται να συμμετάσχει».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By