Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Βενιζέλος για το «ναι» στις τροπολογίες Παππά: Δεν ψήφισα τίποτα εγώ – Δεν με ρώτησε κανείς

Αποστάσεις από την επιλογή της ηγεσίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ψηφίσει «ναι» στις τροπολογίες Παππά κράτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και ήταν καταπέλτης για το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά «δεν ψήφισα τίποτα εγώ – Δεν με ρώτησε κανείς» και αποκάλυψε πως είχε ζητήσει να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκπέμπει ένα καθαρό πολιτικό μήνυμα – Πρέπει να διαφυλάξουμε τη συλλογικότητα, συνέχισε στο σκεπτικό του ο Ευάγγελος Βενιζέλος και υπογράμμισε με νόημα πως είναι θεματοφύλακας των διαδικασιών.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη πως αν γινόταν ονομαστική ψηφοφορία θα ψήφιζε σύμφωνα με την άποψή του και άφησε αιχμές για κενά στη δημοκρατική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ. Μίλησε μάλιστα για… τρολ που κινούνται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και τα οποία τον εγκαλούσαν όταν έκανε αίτηση αντισυνταγματικότητας.

«Όταν κατηγορούμε τους άλλους για τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση θα πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα» συνέχισε την κριτική του και επισήμανε πως ο ίδιος δεν είναι παιδί του κομματικού σωλήνα και δεν έκανε μια διαδρομή κομματικά προστατευμένη.

Χαρακτήρισε αφελή την κατηγορία πως ο ίδιος συμπλέει με τη ΝΔ. Η ΝΔ προσχώρησε στις θέσεις μας, τόνισε και αναφέρθηκε στη δική του στάση απέναντι στον νόμο Παππά:

«Δεν έχω ασκήσει απλώς κριτική. Είμαι στην πρώτη γραμμή κατά ενός εγχειρήματος βαθιά αντιδημοκρατικού και επικίνδυνου. Ζητήσαμε η κυβέρνηση να προσαρμοστεί στην απόφαση του ΣτΕ. Η σύμφωνη γνώμη δεν είναι αποκλειστική αρμοδιότητα που αναφέρει το Σύνταγμα».

Τέλος, επανέλαβε πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές γιατί η χώρα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Δεν υπάρχει λύση από την παρούσα Βουλή, κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)