Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Βενιζέλος: Η χώρα βρίσκεται αιχμάλωτη του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων κατέθεσε ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

benizelos

«Είναι σε θέση να πει καθαρά και υπεύθυνα στη Βουλή των Ελλήνων και στον ελληνικό Λαό τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες;», ρωτά τον πρωθυπουργό ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή αναμένεται να καθιερωθεί η ώρα του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής

«Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον κ. Πρωθυπουργό

Συμπληρώθηκαν πλέον εκατό ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης.

Στο μείζον θέμα της οικονομικής προοπτικής της χώρας, της χρηματοοικονομικής στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ, της καταβολής των δόσεων, της αποφυγής πιστωτικού γεγονότος, της αποκατάστασης του οικονομικού κλίματος, επί τρεις ολόκληρους μήνες η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί την συνεχή ανακύκλωση πολιτικών ψευδών ή έστω ψευδαισθήσεων που διακινεί η ίδια η κυβέρνηση. Είτε εν ψυχρώ για λόγους εσωτερικής ή ακόμη χειρότερα εσωκομματικής κατανάλωσης, είτε γιατί – όπως δηλώνει τώρα με άνεση – «παραπλανήθηκε»!

Δεν κατανόησε τους διεθνείς συσχετισμούς και τον τρόπο λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων!

Τώρα, τρεις και πλέον μήνες αργότερα, με την ελληνική οικονομία να έχει υποστεί ήδη τεράστια βλάβη, η κυβέρνηση αντικατέστησε την ομάδα των προσώπων που εφάπτονται με την ΕΕ και το ΔΝΤ, δηλώνει έτοιμη να συνάψει συμφωνία, αλλά ταυτοχρόνως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός άνοιξε ζήτημα δημοψηφίσματος.Δηλώνει δηλαδή ταυτοχρόνως έτοιμος αλλά και ανέτοιμος να ολοκληρώσει αυτήν την υπονομευτική για τη χώρα περίοδο αβεβαιότητας. Όλα είναι και πάλι ανοικτά. Η χώρα δεν έχει στρατηγικό πλαίσιο. Βρίσκεται αιχμάλωτη των εσωτερικών συσχετισμών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ετερόκλητης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ.

Ερωτάται συνεπώς ο κ. Πρωθυπουργός

Είναι σε θέση να πει καθαρά και υπεύθυνα στη Βουλή των Ελλήνων και στον ελληνικό Λαό τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ευάγγελος Βενιζέλος
Πρόεδρος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ»