Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

«Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται, ετοιμάζεται να φορτώσει την αποτυχία της στους Ευρωπαίους»

«Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι διαπραγμάτευση» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του

venizelos1

Την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται και ότι ετοιμάζεται να φορτώσει στους Ευρωπαίους την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι διαπραγμάτευση είναι μια προληπτική προσπάθεια μετακίνησης της ευθύνης στου Ευρωπαίους για ό,τι συμβεί. Η κυβέρνηση διαμορφώνει σκηνικό ώστε εάν δημιουργηθεί πρόβλημα να ρίξει την ευθύνη στους Ευρωπαίους ότι είναι αδιάλλακτοι ή να δημιουργηθεί σκηνικό προς τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Αθήνα9.84. Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου τις τελευταίες μέρες για το αν θα παραμείνει η χώρα στο ευρώ ή καταλήξει όπως η Ζιμπάμπουε είπε: «Μας κάνει τεράστιο κακό γιατί φυσικά κανείς δεν έρχεται να επενδύσει και γινόμαστε εξαρτημένοι από τα δάνεια των εταίρων μας».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι «όχι μόνο μείναμε στο Μνημόνιο αλλά και μετά τον Ιούνιο έρχεται νέο Μνημόνιο με αδιευκρίνιστο χρονικό ορίζοντα». «Η αλλαγή της κυβέρνησης και τα λάθος μηνύματά της ότι είναι έτοιμη να διοχετεύσει μεταναστευτικούς ή προσφυγικούς πληθυσμούς σε ευρωπαϊκές χώρες. Ορισμένοι Ευρωπαίοι, μάλιστα, το αντιλαμβάνονται ως μέρος της διαπραγματευτικής τακτικής της κυβέρνησης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το μεταναστευτικό.

By