Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το προϊόν της κρίσης, επωφελείται πολιτικά από τον δικό μας αγώνα και τη δική μας αγωνία»

venizelos-pasok-vouliooo

Επίθεση στην κυβέρνηση έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει σχέδιο από την μεριά της συμπολίτευσης, η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ρήξης με την Ε.Ε.

«Αυτό κάποιοι το εκλαμβάνουν ως απειλή, ή ως εφαρμογή της θεωρίας των παιγνίων. Ότι δεν είναι δυνατόν να κάνεις σκληρή διαπραγμάτευση, εάν θεωρείσαι δεδομένος. Άρα πρέπει να κρατάς ανοιχτό το ενδεχόμενο της μετωπικής σύγκρουσης, συνεπώς της πτώχευσης ,του διεθνούς πιστωτικού γεγονότος, ενδεχομένως ακόμη και της εξόδου από το ευρώ, για να μπορέσεις να κάνεις μια αποτελεσματική, σκληρή διαπραγμάτευση γιατί οι άλλοι θα φοβηθούν», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική στη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνηση έναντι των εταίρων, επισημαίνοντας ότι, κατά την κρίση του, δεν πρόκειται καν για διαπραγμάτευση, αλλά για προσπάθεια προληπτικής μετακίνησης της ευθύνης στους Ευρωπαίους για ό,τι πρόκειται να συμβεί.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό λέγοντας: «Έχουν σταλεί λάθος μηνύματα ότι η Ελλάδα είναι μια βολική χώρα γιατί είναι έτοιμη με κάποιον τρόπο να διοχετεύσει προσφυγικούς ή μεταναστευτικούς πληθυσμούς με έγγραφα ή με κάποια έγγραφα προς τις ευρωπαϊκές χώρες».

Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε και τη χθεσινή διαδήλωση των εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής: «Είδαμε πράγματι να γίνεται μια διαδήλωση των εργαζομένων, οι οποίοι κατηγορούνται ως εγκάθετοι της επιχείρησης, λες και είναι κακό ο εργαζόμενος να στηρίζει την επιχείρηση, δηλαδή τη θέση δουλειάς που έχει».

Επιπλέον, παρατήρησε ότι από την άλλη μεριά η περιβαλλοντική ευαισθησία εκφράστηκε όχι από τους κατοίκους της περιοχής, αλλά από αντιεξουσιαστικές ομάδες, «οι οποίες είναι πάντα σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν – εντός εισαγωγικών – την κυβέρνηση στο να μην κάνει τίποτα».

Τέλος άφησε αιχμές και κατά των ευρωπαίων εταίρων: «Η πολιτική προσέγγιση των εταίρων μας και της γερμανικής κυβέρνησης και άλλων κυβερνήσεων ευρωπαϊκών είναι μυωπική, δεν μας βοήθησαν, ήταν πολύ σκληροί απέναντί μας. Εμείς κάναμε τη σκληρή διαπραγμάτευση».

«Εάν κάποιον έχει βοηθήσει πολιτικά η σκληρή στάση της Γερμανίας και άλλων Ευρωπαίων εταίρων, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το προϊόν της κρίσης, επωφελείται πολιτικά από τον δικό μας αγώνα και τη δική μας αγωνία», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

By