Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Βενιζέλος: Κόκκαλης, Κουντουρά, Παπακώστα λένε τώρα ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ

Στη δημιουργία ενός «ασπόνδυλου κοινοβουλευτισμού» και στις «ελαστικές συνειδήσεις» των βουλευτών αναφέρθηκε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στους υπουργούς των ΑΝΕΛ, κ.κ. Κόκκαλη, Κοντουρά και Παπακώστα, λέγοντας πως «τώρα δηλώνουν ΣΥΡΙΖΑ» και σημείωσε την περίπτωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι βουλευτές των οποίων παραμένουν στο κόμμα για να διατηρηθεί ως σώμα στη Βουλή, προσμετρώντας ωστόσο την ψήφο τους σε εκείνες της κυβέρνησης.

«Η Βουλή βασίζει τη λειτουργία της σε παραδόσεις. Για να λειτουργεί το τεκμήριο πλειοψηφίας της κυβέρνησης, πρέπει να υπάρχουν συντεταγμένα κόμματα. Ένας βουλευτής δεν μπορεί να είναι διχασμένη προσωπικότητα, ή να λειτουργεί ως ανεξάρτητος, ενώ μετέχει στα αρμόδια όργανα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Η διαδικασία αυτή δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση, αλλά αφορά τον πρόεδρο της Βουλής, τον οποίο προσβάλει ο κ. Τσίπρας. Έχουμε βουλευτές που ανήκουν τυπικά στους ΑΝΕΛ, για να υπάρχει η κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά προσμετρώνται στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Έχουμε τρεις υπουργούς, που λένε ότι τώρα είναι ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κόκκαλης, η κ. Κουντουρά και η κ. Παπακώστα. Δημιουργείται ένας ασπόνδυλος κοινοβουλευτισμός. Δίχως συνείδηση, με ελαστικές θέσεις.

Πάρτε τους βουλευτές αυτούς και κάντε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το τελευταίο 6μηνο αυτής της κυβέρνησης θα είναι το πιο ζημιογόνο και ταπεινό, ακόμη και από το πρώτο 6μηνο της κυβέρνησης αυτής».

By