Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Βενιζέλος: Kρίσιμη για την παράταξη και την πατρίδα η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ

«Φανταστείτε να πάρει ο κ. Μιχαλολιάκος την τρίτη εντολή!»

 

venizelos

«Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι χαμένη, είναι το αντίβαρο, η πραγματικά χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος για την παράταξη και την πατρίδα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στη Δράμα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το κόμμα του θα έρθει τρίτο στις εκλογές της Κυριακής.

«Φανταστείτε να πάρει ο κ. Μιχαλολιάκος την τρίτη εντολή!» είπε και επιτέθηκε στο Ποτάμι σημειώνοντας ότι δεν είναι πλέον νέο κόμμα, έχει στις τάξεις του ετερόκλητα πρόσωπα χωρίς κοινό παρονομαστή και αναρωτήθηκε αν έχει μείνει κάτι στον κόσμο από τις προτάσεις που έχει κάνει. Ταυτόχρονα υπενθύμισε την εμπειρία από την κυβερνητική συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, λέγοντας: «Το αντίβαρο και η κρίσιμη ψήφος είναι το ΠΑΣΟΚ. Δεν μιλάω για αυτούς που είναι προϊόντα τεχνητής παρθενογένεσης και λένε δεν έχω σχέση με το ΠΑΣΟΚ έκανα κάτι καινούργιο. Το ΠΑΣΟΚ το αφήνω σε ποιους; Στα αθώα θύματα του πολιτικού κόστους. Αυτοί που άσκησαν εξουσία, που τιμήθηκαν που ανεδείχθησαν, που κληρονόμησαν, αυτοί ήρθαν από το μέλλον, δεν ήρθαν από το παρελθόν. Κοινοβουλευτικό αντίκρυσμα έχει για την παράταξη μόνον η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ. Εδώ στο σπίτι μας. Στο κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, του Γεννηματά της Μελίνας, του Αλευρά, του Χαραλαμπόπουλου».

Σε ό,τι αφορά στις δημοσκοπήσεις τόνισε ότι δεν εφάπτονται με τη συχνότητα του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε: «Ας αγωνιστούμε εμείς να έχουμε υπερδιπλάσια ποσοστά από αυτά των δημοσκοπήσεων και θα τα εξηγήσουμε τα πράγματα τη Δευτέρα. Δεν θα μείνει έτσι πάντως το θέμα αυτό. Είναι ένα θέμα που αξίζει να ερευνηθεί εις βάθος. Αυτό είναι ένα καθαρό μήνυμα θεσμικό».

«Έφτασε η ώρα της αλήθειας και το βράδυ της Κυριακής θα αρχίσει η εξαργύρωση των πολιτικών επιταγών. Θα δούμε ποιες είχαν αντίκρυσμα και ποιες ήταν ακάλυπτες», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εξέφρασε τη διαφωνία του με τον εφησυχασμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον εκφοβισμό της Ν.Δ. και πρόσθεσε πως δεν του άρεσε το προεκλογικό σποτ της Ν.Δ. για τη δημόσια διοίκηση και εξήρε το έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης ενότητας, με τη συμμετοχή του πρώτου και του δεύτερου κόμματος, όπως είχε προτείνει και το 2012. Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε: «Δεν κοπτόμεθα να είμαστε σώνει και καλά στην κυβέρνηση. Αλλά εμείς θα στηρίζουμε πάντα τη νόμιμη και συνταγματική κυβέρνηση της χώρας, όταν δίνει μάχες στο εξωτερικό. Δεν θα την αμφισβητούμε, δεν θα την υπονομεύουμε. Αλλά δεν θα στηρίξουμε επικίνδυνες, λανθασμένες και ερασιτεχνικές απόψεις, αντιφατικές που δεν προσφέρουν ασφάλεια και αποτέλεσμα. Θα υποστηρίξουμε τα εθνικώς αληθή».

Σχετικά με τη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τη σημασία της για την Ελλάδα ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε: «Το μήνυμα που έστειλε χθες η ΕΚΤ και ο κ. Ντράγκι είναι πολύ καθαρό και κανείς να μην κάνει ότι δεν κατάλαβε. Γιατί όλες οι συμφωνίες έχουν τη σημασία τους, όλοι θεσμοί και όλα τα όργανα στην Ευρώπη έχουν τη σημασία τους, το πουγκί όμως το κρατάει η ΕΚΤ. Ο κ. Ντράγκι είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι σε πρόγραμμα. Που σημαίνει ή ότι θα διαλέξει μόνη της να μείνει όμηρος στο Μνημόνιο ή θα περάσει στην πιστωτική γραμμή άμεσα. Ελπίζω να μην φτάσουμε στο κωμικοτραγικό φαινόμενο οι ηγέτες του αντιμνημονιακού αγώνα να αγωνίζονται να κρατήσουν τεχνητά την Ελλάδα στο Μνημόνιο, χωρίς δάνειο, μόνο με τα κακά. Δηλαδή, φανταστείτε τώρα την αντίφαση και τον παραλογισμό. Εμείς να λέμε η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να βγει από το Μνημόνιο και οι αγανακτισμένοι εναντίον του Μνημονίου, αυτοί που έκαναν καριέρα πολιτική, λόγω της κρίσης και του Μνημονίου, να λένε δεν πειράζει βρε παιδιά ας μείνουμε στο Μνημόνιο άλλους 6 μήνες, άλλον έναν χρόνο».

Επισήμανε ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση της Τρόικας για την Ελλάδα και σχολίασε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Τρόικα «έριξε» την κυβέρνηση με τη στάση της στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι. «Ακούω διάφορες θεωρίες. Φτάνουν σήμερα κάποιοι να λένε την εξής απίθανη θεωρία. Ότι η Τρόικα και άρα οι κυβερνήσεις, ιδίως η γερμανική, έριξε τη δική μας κυβέρνηση συνεργασίας, γιατί προτιμούσε να έχει μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να του χαριστεί ή για να έχει το άλλοθι να φανεί πολύ σκληρή και άτεγκτη απέναντι στην Ελλάδα, η οποία πλήρωσε τόσα και τόσα; Να σταματήσουμε να λέμε αστειότητες. Ανέβηκε ο πήχης της διαπραγμάτευσης τεχνητά. Έγιναν σκληρότεροι τεχνητά. Γιατί; Γιατί είδαν ότι δεν έχουμε ομόνοια, δεν έχουμε σύμπνοια, δεν έχουμε στοιχειώδη συναίνεση, έχουμε μια αντιπολίτευση που αμφισβητεί την κυβέρνηση. Δεν δέχεται την υπογραφή και τις δεσμεύσεις της χώρας δεν δέχεται τη συνέχεια του κράτους.

Οπότε, βλέποντας το ενδεχόμενο να πάμε σε εκλογές, όπως πήγαμε και να διαμορφωθεί ένας άλλος συσχετισμός, αυτό λένε οι δημοσκοπήσεις, θέλανε να διπλοδέσουνε τη δική τους αντίληψη, όχι τα συμφέροντά τους και τα λεφτά τους. Πιο πολύ τους ενδιαφέρει η δική τους πολιτική αντίληψη, που είναι σκληρή και συντηρητική, και λιγότερο τους ενδιαφέρει το ζήτημα του δανείου που έχουν δώσει. Όποιος πιστεύει ότι περιμένουν την ελληνική κυβέρνηση με ριζοσπαστικό πρόσωπο για να υποκλιθούν μπροστά σε μια ριζοσπαστική αντίληψη για την Ευρώπη είναι ανιστόρητος και αφελής. Δεν αντιλαμβάνεται ότι τα μηνύματα δεν αφορούν την Ελλάδα. Αφορούν τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία».

Μετά τη Δράμα ο κ. Βενιζέλος περιοδεύει στο νομό Ξάνθης. Επισκέφθηκε το δημαρχείο της Μύκης και στις 7μ.μ. θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By