Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Βενιζέλος: Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μετατρέψει την ήττα του σε μαγκιά

Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν σε συνθήκες τραγικές για την οικονομία.

venizelos

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ,  μίλησε για τις εξελίξεις στην Τουρκία, τον εκλογικό νόμο, τις τηλεοπτικές άδειες και το PSI.

Ο Ευ. Βενιζέλος, τόνισε: «ο πρωθυπουργός προχώρησε στην ψήφιση της απλής αναλογικής επειδή κατάλαβε ότι χάνει, προσπάθησε να μετατρέψει την ήττα του σε μαγκιά».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη επόμενη μέρα και είπε: «Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών και προοδευτικών δυνάμεων, πράγμα που σημαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα». και πρόσθεσε: «οι επόμενες εκλογές θα γίνουν σε συνθήκες τραγικές για την οικονομία».

Για την Τουρκία επισήμανε: «Το καθεστώς Ερντογάν απέχει πολύ από το δυτικό κράτος Δικαίου και περιέγραψε το διχασμό της τουρκικής κοινωνίας σε οπαδούς τους Ερντογάν από τη μία και Κούρδους και κεμαλικούς από την άλλη».

Για το PSI τόνισε: «Ο κύριος Τσίπρας έλεγε μπούρδες για το PSI. Είπαν ψέματα στον ελληνικό λαό και πανε στα διεθνή δικαστήρια και υπερασπίζονται το PSI» και συνέχισε:«Τώρα ο κ. Τσίπρας ζητά από τον κύριο Λιου να συνεχιστεί το PSI, ενώ συνεχίζουν ακόμη κάποιοι δικοί του να ψελλίζουν διάφορα εναντίον της πιο σημαντικής λύσης για τη χώρα».

Τέλος σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες είπε: «Είναι μια διαδικασία σε αδιέξοδο με επιχειρήματα Σοβιετικού Τύπου» και πρόσθεσε: «το ΕΣΡ είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένο και ο νόμος Παππά που το καταργεί έχει «βλάβη γενετικά αθεράπευτη». Εφόσον δεν μπορούσε να συγκροτηθεί το ΕΣΡ έπρεπε να παραταθεί η θητεία του προηγούμενου».

 

By