Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Βενιζέλος: «Ο Τσίπρας κυβέρνησε και οι συνέπειες είναι τραγικές»

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι στην επόμενη Βουλή γιατί πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης των δημοκρατικών δυνάμεων»

venizelos1

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος αναφέρθηκε στην πρόωρη προκήρυξη εκλογών, τις τακτικές του πρωθυπουργού αλλά και εξέφρασε την γνώμη του σχετικά με την παραίτηση της κυβέρνησης.

Ο κύριος Βενιζέλος τόνισε: «στις εκλογές Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μεγάλες ιδέες στα χέρια του σήμερα πλέον υπάρχει μόνο η παραμονή στην εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανυψώσει τη διατήρηση της εξουσίας στα επίπεδα του ύψιστου αγαθού. Η αριστερή παρένθεση συνέβη λόγω σχίσματος από δική τους πρωτοβουλία. Ο λαός από το 2010 αναγκάστηκε να κάνει όλη τη διαδρομή ξανά (2004-2010) και τώρα εκεί που θα βγαίναμε στο «ξέφωτο» γυρίσαμε εκ νέου πίσω».

Σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τα υψηλά ποσοστά δημοτικότητας που διατηρεί ακόμη ο Πρωθυπουργός ο κύριος Βενιζέλος ανέφερε: «η συζήτηση που διεξάγεται και οι έρευνες μέχρι σήμερα δείχνουν πράγματι έναν Τσίπρα που κρατάει δυνάμεις. Πρέπει να του αναγνωρίσουμε πως έχει εξαιρετική πολιτική επικοινωνία. Εμείς δεν παρουσιάσαμε ποτέ τις σκληρές διαπραγματεύσεις με τον κύριο Σόιμπλε του 2011, καθώς κύριο μέλημά μου ήταν η επίλυση του ζητήματος και όχι η πολιτικάντικη προβολή των διαδικασιών».

«Αποτύχαμε να πείσουμε τον κόσμο για το αυτονόητο. Το ότι δεν υπήρχε άλλη λύση. Δεν υπήρχε παραμονή στο ευρώ χωρίς σκληρά μέτρα. Τα capital controls είναι ένας τεράστιος περιορίσιμος της οικονομικής ελευθερίας της χώρας. Εάν δεν υπάρξει ωριμότητα το συγκεκριμένο σενάριο θα επανέρχεται» τόνισε ο κύριος Βενιζέλος σε ερώτηση για το εάν το ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνες για τη σημερινή θέση της χώρας.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την κυβέρνηση να παραιτείται, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε: «Ο Τσίπρας κυβέρνησε και οι συνέπειες είναι τραγικές. Τα αποτελέσματα των χειρισμών του είναι εξαιρετικά αρνητικά. Σωστά αυτή η κυβέρνηση παραιτήθηκε. Έπρεπε να δοκιμαστεί όμως εάν η παρούσα Βουλή μπορούσε να δώσει μία κυβέρνηση συνεργασίας. Μετεκλογικά θα πρέπει το ευρωπαϊκό μέτωπο να είναι ευρωπαϊκό και να μην γίνει «αντιτσιπρικό». Στην πραγματικότητα ο κύριος Τσίπρας «γλείφει εκεί που έφτυσε», αν και εκ των υστέρων αν πραγματικά εννοεί την ευρωπαϊκή προοπτική είναι καλοδεχούμενος».

Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ο κύριος Βενιζέλος τόνισε: «τραγικό λάθος μας ότι δεν έχει αλλάξει εδώ και τόσα χρόνια ο εκλογικός νόμος. Εμείς αρχικά δώσαμε μπόνους 40 εδρών και ήρθε και η ΝΔ να δώσει 50 έδρες. Είναι από την πλευρά μας ένα τραγικό αλαζονικό λάθος».

Ερωτώμενος για το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών ο κύριος Βενιζέλος είπε: «δεν μπορώ να προδικάσω το αποτέλεσμα, αλλά αυτό το οποίο ξέρω είναι πως δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία αλλά και ελάχιστα περιθώρια συνεργασιών. Θέλω όμως επίσης να τονίσω πως πλέον ο ελληνικός λαός γνωρίζει τα πάντα και θα πάρει τις ανάλογες αποφάσεις. Μπορεί να είναι σε κάποιες περιπτώσεις ελαστικός ο ελληνικός λαός με κάποιους αλλά πλέον ξέρει όλη την αλήθεια«.

Για τις δηλώσεις του κυρίου Πάγκαλου πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει στη Βουλή τόνισε: «αυτό το έχει δηλώσει πολλές φορές ο κύριος Πάγκαλος. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι στην επόμενη Βουλή γιατί πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης των δημοκρατικών δυνάμεων».

Ερωτηθείς για το σενάριο να ηγηθεί νέου κόμματος ο κύριος Βενιζέλος τόνισε: «Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Θα παραμείνω στο ΠΑΣΟΚ και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του κόμματος για την ομαλή πορεία της χώρας«.

Ο κύριος Βενιζέλος επίσης έσπευσε να θέσει, με διπλωματικό τρόπο, τέλος στα σενάρια επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου στην παράταξη λέγοντας πως «για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει λάβει αποφάσεις το συνέδριο του κόμματος αλλά και ο ίδιος προχώρησε στη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού«.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By