Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Βενιζέλος: Τσίπρας και Βαρουφάκης έπαιξαν εν ψυχρώ με την τύχη έθνους

«Έπαιξαν εν ψυχρώ με την τύχη του έθνους και με τις ζωές των Ελληνίδων και των Ελλήνων, έπαιξαν όντας ανίκανοι και ταυτόχρονα κυνικοί τυχοδιώκτες»

venizelos-pasok-vouliooo

Σκληρός ήταν ο τόνος που χρησιμοποίησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στον ΣΚΑΪ.

«Είναι ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο, που δείχνει το μέγεθος της ιστορικής, πολιτικής και νομικής ευθύνης του κυρίου Τσίπρα και της ομάδας του. Έπαιξαν εν ψυχρώ με την τύχη του έθνους και με τις ζωές των Ελληνίδων και των Ελλήνων, έπαιξαν όντας ανίκανοι και ταυτόχρονα κυνικοί τυχοδιώκτες».

Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα επεσήμανε την διαφορά μεταξύ του Πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού Οικονομικών: «Η διαφορά είναι ότι ο κύριος Τσίπρας ήθελε και θέλει το γάντζωμα στην εξουσία παραπλανώντας τον ελληνικό λαό, ήθελε να μας πάει στο τρίτο μνημόνιο κρύβοντάς το, ενώ ο κύριος Βαρουφάκης ήταν πιο φιλόδοξος, ήθελε να απειλήσει την Ευρωζώνη με διάλυση, χωρίς να καταλαβαίνει ποιο θα είναι το κόστος για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».

Ερωτηθείς για τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς, μετά και την πρόταση της Φώφης Γεννηματά, ο Ευ. Βενιζέλος επανέφερε την ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ του Ιουνίου του 2015 για τη συγκρότηση του μεγάλου προοδευτικού κέντρου.

«Δεν αρκεί να είμαστε το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, οι κινήσεις. Πρέπει να είναι ει δυνατόν όλες οι δυνάμεις του μεσαίου χώρου. Δε θα τελειώσει η συζήτηση αυτή σε λίγες μέρες, ούτε με την πρώτη άρνηση. Χρειάζεται επιμονή και σοβαρότητα, όχι βιασύνες. Το ζήτημα δεν είναι να βρεθούν ρόλοι και να περιχαρακωθούν σχήματα, αλλά πρέπει να κερδίσουμε αυτή την ευκαιρία, αυτή τη στιγμή που είναι ιστορική, χάριν της πατρίδας μας».

Τέλος υποστήριξε ότι ο «είναι ο ρόλος του καταλύτη και του θεματοφύλακα αυτής της προσπάθειας. Δεν αναζητώ εγώ προσωπικά κάποιον κομματικό ρόλο, εμένα με ενδιαφέρει η στρατηγική της χώρας και με ενδιαφέρει η προοπτική της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, με ενδιαφέρει η αναβίωση ενός ισχυρού, πολυσυλλεκτικού, αξιόπιστου κέντρου».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By