Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Βερναρδάκης: «Αυξάνεται ο μισθός για το 55% των δημοσίων υπαλλήλων»

Η αύξηση του μισθού θα είναι από 15 έως 60 ευρώ

vernardakis708

Αυξήσεις από 15 έως 60 ευρώ για το 55% των δημοσίων υπαλλήλων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναφερόμενος στο νέο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου του 2016.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», ο κ. Βερναρδάκης διαβεβαίωσε ότι για το υπόλοιπο προσωπικό δεν θα υπάρξουν μειώσεις αποδοχών ενώ προανήγγειλε το «ξεπάγωμα» του βαθμολογίου.

Για το νέο σύστημα αξιολόγησης, ανέφερε ότι θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά έως το τέλος του 2016 και δεν θα έχει σχέση με καμία τιμωρία, απόλυση ή διαθεσιμότητα. Αντίθετα, συνέχισε, «είναι μία διαδικασία που κάνει το δημόσιο, άρα και τον υπάλληλο, καλύτερο».

Για τον τρόπο επιλογής των προϊσταμένων, διαβεβαιώσει ότι θα είναι αξιοκρατικός βάσει τεσσάρων κριτηρίων: τυπικά προσόντα, προϋπηρεσία, αξιολόγηση και συνέντευξη.

Η συνέντευξη, πρόσθεσε, θα γίνεται από ανεξάρτητη επιτροπή, υπό το ΑΣΕΠ και με τη συμμετοχή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και με ένα γενικό διευθυντή του υπουργείου. «Θα είναι διαφανής, αντικειμενική, δημόσια και δεν θα είναι συνέντευξη επί γενικών θεμάτων, θα είναι συνέντευξη η οποία θα θίγει ζητήματα συγκρότησης και ανάπτυξης της συγκεκριμένης υπηρεσίας, ακολουθεί δηλαδή τα πρότυπα που υπάρχουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση» συμπλήρωσε καταλήγοντας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By