Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Βερναρδάκης για προσλήψεις «ημετέρων»: «Δηλαδή ο Ομπάμα δεν έχει δικούς του συμβούλους;»

Πώς δικαιολόγησε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης τις προσλήψεις συγγενών και φίλων ως μετακλητών στα υπουργικά γραφεία

vernardakis1

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, για να δικαιολογήσει τις προσλήψεις συγγενών και φίλων ως μετακλητών στα υπουργικά γραφεία επικαλέστηκε τους διορισμούς συμβούλων από τους προέδρους Ομπάμα και Ολάντ.

«Δηλαδή ο Λευκός Οίκος δεν έχει συμβούλους της επιλογής του Προέδρου των ΗΠΑ;» διερωτήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου και συνέχισε λέγοντας:

«Δηλαδή αμφισβητείται το δικαίωμα ένα πολιτικό πρόσωπο να έχει ένα γραφείο ως Chef de Cabinet; Ο κ. Ολάντ δεν έχει στα Ιλίσια δικούς του συμβούλους;».

Σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη «θα υπήρχε θέμα αν είχαμε μία βιομηχανία παραγωγής μετακλητών, που δεν έχουμε. Αν είχαμε σύστημα διορισμών στο δημόσιο με αυτή τη διαδικασία, που δεν έχουμε. Επομένως έχουμε ως κεντρική επιλογή μάλιστα να το εντάξουμε στα οργανογράμματα επισήμως και νομίζω ότι το θέμα τελειώνει εδώ πέρα» κατέληξε.

Τέλος, ο κ. Βερναρδάκης χαρακτήρισε προσχηματική την προσπάθεια που, όπως υποστήριξε, επιτελείται, για να μεταφερθεί η ατζέντα κάπου αλλού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By