Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Βερολίνο: Έχει αρχίσει να αποδίδει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

«Δεν έχουμε επιτύχει ακόμη τα πάντα, όμως οι πρώτες λίγες ημέρες έδειξαν πως οι εξελίξεις προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση»

germania

Οι πρώτες λίγες ημέρες της εφαρμογής της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία με στόχο τον περιορισμό της ροής των προσφύγων προς τη δυτική Ευρώπη δείχνουν ότι τα πράγματα προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Δεν έχουμε επιτύχει ακόμη τα πάντα, όμως οι πρώτες λίγες ημέρες έδειξαν πως οι εξελίξεις προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Ζάιμπερτ σε δημοσιογράφους στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Εξάλλου εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως το Βερολίνο θα πρέπει να δει πώς εξελίσσονται οι αριθμοί των μεταναστών, πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση για το αν θα ζητήσει μια παράταση των συνοριακών ελέγχων με την Αυστρία, που λήγουν στις 12 Μαΐου.

«Απέχει ακόμη (η λήξη των ελέγχων) έξι εβδομάδες, έτσι θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθούν οι αριθμοί», δήλωσε ο εκπρόσωπος μιλώντας κι αυτός στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε χθες Τρίτη στο αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ORF ότι, αν ο αριθμός των αφίξεων παραμείνει χαμηλός, η Γερμανία θα μπορούσε να καταργήσει τους μεθοριακους ελέγχους στις 12 Μαΐου. Οι έλεγχοι αυτοί επιβλήθηκαν τον Σεπτέμβριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By