Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Βγαίνει ξανά στο «σφυρί» η βίλα του Βωβού στο Ψυχικό

Άγονος κρίθηκε ο πλειστηριασμός της βίλας του Μπάμπη Βωβού στο Παλαιό Ψυχικό, αξίας 2,6 εκατ. ευρώ την Τετάρτη, καθώς δεν εμφανίστηκε υποψήφιος αγοραστής.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος πλειστηριασμός επισπεύτηκε από την ITI CAPITAL, μια εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πολυτελής κατοικία 340 τ.μ. του άλλοτε ισχυρού άντρα του real estate επιστρέφει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις 25 Απριλίου, αυτή τη φορά από την Alpha Bank, για οφειλές άνω των 8 εκατ. ευρώ.

Παρότι πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι ο λόγος που ο πλειστηριασμός δεν κατέληξε σε μεταβίβαση του ακινήτου είναι η υψηλή τιμή εκκίνησης, η Alpha Bank μειώνει την τιμή αυτή κατά μόλις 80.000 ευρώ, στα 2.540.000 ευρώ.

Η διώροφη κατοικία βρίσκεται στην πλατεία 25ης Μαρτίου και στην Λεωφόρο Διαμαντίδου 1 στο Παλαιό Ψυχικό σε οικόπεδο 1.053 τ.μ. Το ακίνητο αποτελείται από υπόγειο 340 τ.μ., με χώρο στάθμευσης, μπαρ και πισίνα, ισόγειο 340 τ.μ. που διαθέτει μεταξύ άλλων, δύο σαλόνια με τζάκι και πρώτο όροφο 225 τ.μ. με έξι υπνοδωμάτια.

Πώς κατέρρευσε η αυτοκρατορία Βωβός

Η αυτοκρατορία του Μπάμπη Βωβού ξεκίνησε το 1974 και στα χρόνια που ακολούθησαν έχτισε 30 γραφειακά και όχι μόνον συγκροτήματα, με συνολική έκταση που υπερβαίνει το μισό εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα.

Η πτώση ξεκίνησε το 2008, λίγο μετά την έναρξη της περιπέτειας του Βοτανικού. Το πάγωμα των εργασιών του εμπορικού κέντρου, η ύφεση στην οποία εισήλθε η Ελλάδα αλλά και η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση στο κομμάτι των ακινήτων, ήταν αυτή που επέδρασε καταλυτικά στην μετέπειτα πορεία του Ομίλου.

Όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Το μοντέλο που χρησιμοποιούσε μέχρι πρώτινος ο Βωβός ήταν τα περισσότερα από τα ακίνητα που κατασκεύαζε να τα μισθώνει. Υπέγραφε χρηματοδοτικές μισθώσεις και ουσιαστικά προεισέπραττε τα ενοίκια για 10-12 χρόνια.

Με την έναρξη της κρίσης, βρέθηκε να έχει χρηματοδοτικές μισθώσεις που δεν ικανοποιούνται από τις υπομισθώσεις, με συνέπεια να μπαίνει μέσα.

Ισχυρό όμως πλήγμα δέχτηκε η εταιρεία από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έβαλε στον «πάγο» την Διπλή Ανάπλαση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού. Βάσει αυτού του σχεδίου η εταιρεία θα έδινε οικόπεδο επί του Βοτανικού που θα κατασκευαζόταν το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού με αντάλλαγμα υψηλότερους συντελεστές δόμησης για το εμπορικό κέντρο που θα κατασκεύαζε δίπλα από το νέο γήπεδο. Μετά από αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής που υποστήριζε τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα πήγε στο ΣτΕ με αποτέλεσμα εντέλει να ακυρωθεί.

Για το συγκεκριμένο έργο η Βωβός είχε δανειστεί 120 εκατ. ευρώ , φέρνοντας τη στην οικονομική καταστροφή. Τον Οκτώβριο του 2012 κατατέθηκε η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας, περίπου έναν μήνα αργότερα ο ίδιος ο Μπάμπης Βωβός συλλαμβάνεται προσωρινά για χρέη ύψους 1 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By