Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Βίαια επεισόδια στις Βρυξέλλες στη νέα πορεία ενάντια στα μέτρα για τον κορωνοϊό

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν σήμερα, Κυριακή, τους δρόμους των Βρυξελλών για να διαμαρτυρηθούν κατά της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης στο Βέλγιο, δύο εβδομάδες έπειτα από μια ανάλογη κινητοποίηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ξέσπασαν βίαια επεισόδια.

Η διαδήλωση κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό και το υγειονομικό πάσo «Πορεία προς την ελευθερία πράξη 2» ξεκίνησε στις 13.00, τοπική ώρα, και εξελισσόταν σε ειρηνικό κλίμα παρά το γεγονός ότι ορισμένοι έριξαν κροτίδες και φωτοβολίδες. Το πλήθος των διαδηλωτών πλαισίωναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Κάποιοι χόρευαν στους ρυθμούς της μουσικής τέκνο.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά τις 15.00, τοπική ώρα, με την αστυνομία να κάνει λόγο για συμμετοχή περίπου 8.000 στη διαδήλωσε, ενώ οι διαδηλωτές εκτιμούν ότι περισσότεροι από 70.000 κατέκλυσαν τους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας.

Σε παρακείμενο δρόμο της πλατείας Σουμάν, κοντά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η αστυνομία είχε στήσει φραγμό για να ανακόψει την πορεία των διαδηλωτών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν εντάσεις. Οι αρχές χρησιμοποίησαν αντλίες νερού και δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος, ενώ κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην πορεία εκτόξευσαν τούβλα και άλλα αντικείμενα.

Στις 21 Νοεμβρίου, 35.000 άνθρωποι είχαν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By