Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Βίαιο επεισόδιο ανάμεσα σε Ινδία και Κίνα: 20 Ινδοί στρατιώτες νεκροί στα σύνορα!

Είκοσι είναι οι Ινδοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν με κινεζικά στρατεύματα σε διαφιλονικούμενη συνοριακή περιοχή, ανέφερε σε νεότερη ανακοίνωσή του ο ινδικός στρατός.

Νωρίτερα σήμερα ο στρατός είχε ανακοινώσει πως τρεις Ινδοί — ένας αξιωματικός και δύο στρατιώτες — σκοτώθηκαν σε μια «βίαιη αντιπαράθεση» με κινεζικά στρατεύματα στις πρώτες απώλειες έπειτα από 53 χρόνια ως αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο πυρηνικές δυνάμεις και γειτονικές χώρες.

Στην τελευταία τους ανακοίνωση, οι ινδικές ένοπλες δυνάμεις τόνισαν πως 17 βαριά τραυματισμένοι Ινδοί στρατιώτες υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Η Κίνα επέρριψε στην Ινδία την ευθύνη για τη χθεσινή σύγκρουση και ο αρχισυντάκτης της ελεγχόμενης από την κυβέρνηση εφημερίδας Global Times ανέφερε πως ο κινεζικός στρατός υπέστη επίσης απώλειες.

ινδοί

Η Ινδία και η Κίνα ενεπλάκησαν σε έναν σύντομο μεθοριακό πόλεμο το 1962 και δεν μπόρεσαν να διευθετήσουν τη συνοριακή τους διαφορά παρά τις συνομιλίες δύο δεκαετιών.

Συνοριοφρουροί εμπλέκονταν σε αψιμαχίες, ακόμη και γρονθοκοπήματα, όταν περίπολοι αντιπαρατίθεντο, αλλά δεν υπήρξαν απώλειες ζωής στα σύνορα μετά το ξέσπασμα αιματηρών συγκρούσεων στα ανατολικά Ιμαλάια το 1967.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Ινδία να μην αναλάβει μονομερή δράση και να μην προκαλέσει ταραχές.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Πεκίνο δήλωσε πως υπήρξε σοβαρή παραβίαση της συναίνεσης που είχε επιτευχθεί από τις δύο χώρες όταν ινδικά στρατεύματα προκάλεσαν και επιτέθηκαν εναντίον κινεζικού στρατιωτικού προσωπικού, οδηγώντας σε μια σοβαρή φυσική σύγκρουση.

«Αυτό που είναι σοκαριστικό είναι πως στις 15 Ιουνίου, η ινδική πλευρά παραβίασε σοβαρά τη συναίνεσή μας και διέσχισε δύο φορές τη συνοριακή γραμμή και επιτέθηκε στις κινεζικές δυνάμεις, προκαλώντας μια βίαιη φυσική αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο συνοριακές δυνάμεις», δήλωσε ο Ζιάο Λιζιάν στους δημοσιογράφους στο Πεκίνο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By