Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Βίντεο: Οι τζιχαντιστές καταστρέφουν την αρχαία πόλη Νιμρούντ

Κατέστρεψαν ολοσχερώς έργα τέχνης στην Συριακή πόλη και ύστερα την ανατίναξαν

islamic-state1

Σε μια ακόμη καταστροφή αρχαιολογικής κληρονομιάς προχώρησε το Ισλαμικό Κράτος με τους τζιχαντιστές να δίνουν στην δημοσιότητα βίντεο με την καταστροφή έργων τέχνης  στην αρχαία ασσυριακή πόλη Νιμρούντ, στο Ιράκ, την οποία μετά ανατίναξαν.

Το Νιμρούντ, που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Μοσούλης κατά μήκος του ποταμού Τίγρη, έχει ισοπεδωθεί.

Η καταστροφή των μνημείων είχε γνωστοποιηθεί πριν από ένα και πλέον μήνα -και η UNESCO είχε καταγγείλει ένα «έγκλημα πολέμου»- όμως δεν είχε μέχρι σήμερα καταστεί γνωστό το εύρος των ζημιών που είχαν προκαλέσει οι τζιχαντιστές.

«Από τη στιγμή που μπορούμε να καταστρέψουμε τα σύμβολα της ειδωλολατρίας και να επεκτείνουμε το μονοθεϊσμό, θα το κάνουμε» υπόσχεται ένας εξτρεμιστής στο τέλος του βίντεο.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν, τζιχαντιστές καταστρέφουν, χρησιμοποιώντας τσεκούρια, ανάγλυφες παραστάσεις και αγάλματα. Στη συνέχεια τοποθετούν βαρέλια που έχουν γεμίσει με πυρίτιδα σε ένα μνημείο όπου απεικονίζονται ασσυριακές θεότητες και τελικά μια τεράστια έκρηξη σημειώνεται και ένα σύννεφο σκόνης καλύπτει τα πάντα στην ιστορική τοποθεσία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By