Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Visa και Paypal «δίνουν τα χέρια» στην Ευρώπη

Μια ισχυρή συμμαχία στην Ευρώπη, η οποία αναμένεται να «λύσει τα χέρια» των καταναλωτών, ανακοίνωσαν σήμερα, Τρίτη, οι παγκόσμιοι κολοσσοί ηλεκτρονικών πληρωμών Visa και Paypal.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ήδη στις ΗΠΑ και την Ασία με στόχο ακόμη πιο ασφαλείς και εύκολες online πληρωμές, αλλά και πληρωμές στα φυσικά καταστήματα. Τώρα, τις ίδιες υπηρεσίες θα μπορούν να απολαμβάνουν και οι καταναλωτές και επιχειρήσεις στην Ευρώπη.

Πλέον η PayPal θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει λογαριασμούς Visa, το οποίο σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν το PayPal σε όποιον ιστότοπο ή κατάστημα είναι αποδεκτή η Visa.

Η είδηση αυτή φέρνει «επανάσταση» για τους πελάτες της Paypal, καθώς θα μπορούν να προσθέτουν τις Visa κάρτες στο PayPal wallet από άλλες τραπεζικές εφαρμογές και να χρησιμοποιούν το υπόλοιπό τους στο λογαριασμό Paypal για συναλλαγές και στο κατάστημα.

Τα οφέλη που γεννά η νέα συνεργασία εντοπίζονται κυρίως σε τρία επιπεδα:

Επιλογή του καταναλωτή: Η PayPal και η Visa θα δημιουργήσουν μία απρόσκοπτη εμπειρία για τους καταναλωτές που επιλέγουν να πληρώνουν με Visa σε μέρη όπου το PayPal είναι αποδεκτό. Μέσα από τη συνεργασία με τραπεζικούς εταίρους της Visa, οι καταναλωτές θα μπορούν εύκολα να προσθέτουν τις Visa κάρτες στο PayPal wallet από άλλες τραπεζικές εφαρμογές.

Digital συνεργασία: Οι Visa και PayPal συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Visa Digital Enablement Program (VDEP) στην Ευρώπη. Το VPED προσφέρει στους εταίρους της Visa την πρόσβαση στην τεχνολογία tokenisation, η οποία καθιστά δυνατές τις απλές και ασφαλείς πληρωμές με τη χρήση κινητών τηλεφώνων ή οποιασδήποτε συνδεδεμένης συσκευής. Αυτό θα βοηθήσει στην επέκταση χρήσης του PayPal σε επιχειρήσεις που δέχονται τη Visa σε φυσικές τοποθεσίες.

Ευκολότερη και πιο γρήγορη πρόσβαση σε κεφάλαια: H Visa θα δίνει τη δυνατότητα στην PayPal να αξιοποιήσει το Visa Direct στην Ευρώπη, το οποίο θα επιτρέπει στους πελάτες της PayPal να μεταφέρουν χρήματα στους Visa λογαριασμούς τους σε πραγματικό χρόνο σε πολλαπλές αγορές.

«Η συμφωνία που ανακοινώθηκε θα εμβαθύνει τη συνεργασία της PayPal με τη Visa και τους εταίρους της στην Ευρώπη», σημείωσε ο Ρούπερτ Κίλεϊ, Executive Vice President and CEO, PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A. «Η συνεργασία μας θα μας δώσει τη δυνατότητα να προσφέρουμε περισσότερες επιλογές σε εκατομμύρια καταναλωτές και επιχειρήσεις μέσω μίας εκτεταμένης σειράς καινοτόμων προϊόντων. Είτε πρόκειται για online συναλλαγές, είτε για συναλλαγές μέσω εφαρμογών ή εκείνων που πραγματοποιούνται στα καταστήματα, η PayPal μαζί με τη Visa θα προσφέρουν απλούς, ασφαλείς και εύκολους τρόπους πληρωμών.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By