Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Βίτορ Περέιρα: «Τίτλος σε συνθήκες πολέμου!»

Για τον Βίτορ Περέιρα ο τίτλος που κατέκτησε με τον Ολυμπιακό ήταν κάτι διαφορετικό κι αυτό λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν στα ντέρμπι.

thumbnailΟ τεχνικός των ερυθρόλευκων παραχώρησε συνέντευξη στην Πορτογαλική ιστοσελίδα, Maisfutebol.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βίτορ Περέιρα:

Σας έλειψε το να είστε πρωταθλητής;
Φυσικά… Κάνουμε καριέρα για να κερδίζουμε τίτλους. Όταν κερδίζουμε το πρώτο, θέλουμε να κερδίσουμε και το δεύτερο και όταν κερδίσουμε το δεύτερο, θέλουμε να κερδίσουμε το τρίτο και όταν κερδίσουμε το τρίτο, θέλουμε να κερδίσουμε το τέταρτο. Ο τίτλος πέρυσι στην Σαουδική Αραβία δεν ήταν εφικτός γιατί η ομάδα ήταν πολύ νεανική, ενώ υπήρχαν και άλλες καταστάσεις. Τώρα όμως ήταν εφικτός και αυτό μας κάνει χαρούμενους.

Ποιος τίτλος είναι στην καρδιά σας;
Ο πρώτος τίτλος είναι πάντα σημαντικός. Ήταν ένας τίτλος που τον κερδίσαμε κάτω από δύσκολες συνθήκες και συναισθηματικά «έγραψε» στην ζωή μου. Αυτός ο τίτλος όμως είναι σημαντικός γιατί δείχνει οτι μπορώ να τα καταφέρω και εκτός Πορτογαλίας, με την Πόρτο.

Ήταν αυτός ο τίτλος, ο ευκολότερος στην καριέρα σας;
Οι τίτλοι με την Πόρτο ήταν με μικρή διαφορά, απέναντι σε μία μεγάλη Μπενφίκα. Ο ένας κρίθηκε από το μεταξύ μας παιχνίδι, το οποίο το πήραμε χάρη στο γκολ του Κέλβιν στο τέλος. Ο άλλος κρίθηκε από τις δύο ήττες της Μπενφίκα. Οπότε ήταν μία μεγάλη Μπενφίκα, ένας πολύ δυνατός αντίπαλος.

Αυτός ο τίτλος τώρα;
Είναι διαφορετικός.

Γιατί;
Όταν ανέλαβα την ομάδα ήμασταν δεύτεροι πίσω από τον ΠΑΟΚ και τώρα είμαστε 13 βαθμούς μπροστά του και 14 μπροστά από τον Παναθηναϊκό. Ήταν ένας τίτλος που έδειξε ξεκάθαρα ότι είμαστε καλύτερη ομάδα.

Άρα για τον Βίτορ Περέιρα ήταν κάτι καινούργιο…
Ναι, ειδικά από τη στιγμή που έγινε κάτω από συνθήκες πολέμου στα ντέρμπι. Κάτι που είδα για πρώτη φορά στην ζωή μου. Για αυτό λέω ότι είναι διαφορετικός τίτλος.

Αυτό δείχνει οτι ο Βίτορ Περέιρα είναι ένας προπονητής των τίτλων; Ένας γεννημένος πρωταθλητής;
Το μέλλον θα μας δείξει ποιος είναι ποιος…

Δεν το λέει ήδη;
Δεν έχω καμία αμφιβολία για το αν έκανα σωστά πράγματα. Όλες μου οι ομάδες έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο. Στην Σαουδική Αραβία ο κόσμος αναγνώρισε οτι είδε ποδόσφαιρο που δεν είχε ξαναδει ποτέ. Εδώ στην Ελλάδα είναι διαφορετικά. Έφτασα στα μέσα της σεζόν και αυτό που έκανα ήταν να επαναφέρω την ομάδα στα σωστά επίπεδα.

Μιλήσατε για πολεμικό κλίμα στα ντέρμπι. Τι γίνεται…
Εδώ οι άνθρωποι είναι πολύ συναισθηματικοί. Η αντιπαλότητα είναι πολύ extreme. Νόμιζα οτι το Μπενφίκα-Πόρτο ήταν παράλογο, αλλά εδώ είναι άλλος κόσμος. Το γεγονός και μόνο οτι στα ντέρμπι δεν έχουν δικαίωμα παρουσίας οι φιλοξενούμενοι οπαδοί, τα λέει όλα.

Το γεγονός οτι ο Βίκτορ Περέιρα βρέθηκε δύο φορές στο επίκεντρο τέτοιων θεμάτων, έκανε πιο δύσκολο το έργο του για να κατακτήσει το πρωτάθλημα;
Είναι απαίσιες αυτές οι συνθήκες, όπου μερικές φορές δεν υπάρχουν κανόνες. Υπάρχουν εισβολές στο γήπεδο μόνο και μόνο επειδή ο αντίπαλος πέτυχε ένα γκολ. Ποτέ δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον έπρεπε να δείξουμε οτι είμαστε καλύτεροι και αυτό έκανα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By