Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Βίτσας: Δεν με τρομάζουν καθόλου οι λεονταρισμοί του Ερντογάν

Στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας:

«Στρατιωτικά δεν με τρομάζουν καθόλου οι λεονταρισμοί του Ερντογάν, γιατί ξέρουμε τις δυνάμεις μας. Οπως ξέρουμε και τις δυνάμεις της γείτονος και συμμάχου χώρας. Οι δηλώσεις αυτές όμως μας καλούν να είμαστε σε μια εγρήγορση».

Στη συνέχεια δήλωσε ακόμη ότι πολιτικά η Τουρκία έχει εμπλοκές σε πολλά επίπεδα και έχει ανοιχτά πολλά ζητήματα. «Εχει μπλέξει στα ανατολικά της σύνορα, έχει μπλέξει με την πολιτική της στο Κυπριακό, έχει «κραδασμούς» στο βόρειο τμήμα της, αλλά και στις σχέσεις με την Ε.Ε. Υπάρχουν, δηλαδή, παρά πολλές εντάσεις. Αν το όλο ζητούμενό τους, έχει να κάνει με διαπραγμάτευσή τους με την Ε.Ε ή με τις υπερδυνάμεις, νομίζω ότι διπλωματικά ακολουθούν λανθασμένο δρόμο».

Παράλογη χαρακτήρισε την ίδια ώρα τη συζήτηση για ομαδικές απολύσεις, σε μία χώρα με ανεργία πάνω από 20%, όπως η Ελλάδα.

«Εκεί, δηλαδή, που ψάχνεις για περισσότερες θέσεις εργασίας, συζητάς για περισσότερες θέσεις ανεργίας, θεωρώντας ότι αυτό ευνοεί την ανταγωνιστικότητα», συμπλήρωσε, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγορά».

Τέλος, σε ερώτηση για την υποχρεωτική στράτευση στα 18, δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρα ενάντια σε αυτό. «Το υποχρεωτικό είναι κάτι το οποίο ούτε καν συζητάμε. Εθελοντικά, ισχύει και σήμερα», συμπλήρωσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)