Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Βίτσας: Οι γείτονες μας κάνουν απαράδεκτες και απρόβλεπτες κινήσεις

Για απαράδεκτη τακτική και λογική της Τουρκίας με αφορμή τη δέσμευση περιοχών κίνησης για τα υποβρύχιά της έκανε λόγο ο Δημήτρης Βίτσας.

«Η Τουρκία έχει δεσμεύσει περιοχές κίνησης πέραν των δικαιωμάτων της» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα της «Καθημερινής», σημείωσε πως «η Ελλάδα δεν δέχεται τέτοιου είδους δεσμεύσεις, έχει κάνει με διπλωματικό τρόπο παραστάσεις και διαμαρτυρίες σε διεθνείς οργανισμούς και τα αποτελέσματα φαίνονται και θα φανούν σύντομα».

Ο ίδιος είπε πως η γειτονική χώρα βρίσκεται ακόμη σε αστάθεια λόγω του πραξικοπήματος και είναι απρόβλεπτες οι κινήσεις της.

Σχετικά με τη στάση κομμάτων αντιπολίτευσης, το κυβερνητικό στέλεχος υπογράμμισε, πάντως, πως «θα πρέπει να σταματήσουν οι πολεμικές κραυγές», σημειώνοντας πως προκαλεί εντύπωση το γεγονός της κριτικής ιδίως από κόμματα όπως η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ που γνωρίζουν πώς λύνονται αυτά τα ζητήματα.

Για το μεταναστευτικό ο επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης είπε ότι «δεν ήλθε η βοήθεια που είχαν υποσχεθεί οι Ευρωπαίοι με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι εξετάσεις αιτήσεων για άσυλο».

Ο ΑΝΥΠΕΘΑ σημείωσε πως από όσους έρχονται στη χώρα το 100% υποβάλλει αίτηση για άσυλο.

Με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών είπε ότι θα μετακινηθούν προς την ηπειρωτική χώρα παιδιά και ευάλωτες ομάδες αφού δεν θα επαναπροωθηθούν.

Ο ίδιος διαμήνυσε με αφορμή τις πληροφορίες για βιασμό μετανάστη πως υπάρχει ο ελληνικός νόμος που εφαρμόζεται για έκνομες ενέργειες.

(Visited 1 times, 1 visits today)