Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Βίτσας: Οι θετικές ψήφοι την Τετάρτη θα είναι περισσότερες

Δεν θα υπάρξουν νέες διαρροές την Τετάρτη εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας

bitsas

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μίλωντας στο Mega, εκτίμησε ότι την Τετάρτη που θα ψηφιστεί το δεύτερο πακέτο μέτρων δεν θα υπάρξουν νέες διαρροές αλλά οι θετικές ψήφοι θα είναι περισσότερες.

«Δεν είναι φυσικό κάποιος να ψηφίζει σε καίρια νομοσχέδια όχι στην κυβερνητική πολιτική σε αυτήν τη φάση. Σαν κόμμα πια έχουμε συλλογικές διαδικασίες που λύνουμε τέτοια ζητήματα», ανέφερε ο κύριος Βίτσας.

Αναφορικά με την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση στη συμφωνία, απάντησε: «Κάποιος που σε όλη αυτή τη διαδικασία ζητούσε συμφωνία κι ό,τι να΄ναι είναι ένα ζήτημα πώς μετά έρχεται και επισημαίνει ότι αυτό είναι σκληρό μέτρο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε ότι όταν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών υπέγραφαν τη συμφωνία είχαν ένα δίλημμα σοβαρό και πραγματικό και πάνω σε αυτό δόθηκε μια απάντηση. Αυτή η απάντηση, όπως είπε, είναι η βάση για τις μετέπειτα κινήσεις, δηλαδή την αναδιάρθρωση του χρέους.

Επιπλέον ανέφερε ότι «πηγαίνοντας προς την αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να έχεις μια ισχυρή κυβέρνηση από τη μια μεριά και μια ενιαία λογική» και υποστήριξε ότι «η αξιοποίηση όλων των προβλέψεων του Συντάγματος σε αυτή την κατεύθυνση είναι όχι μόνο θετική αλλά και αναγκαία».

Σε ερώτηση για το αν αυτό σημαίνει εκλογές απάντησε: «Εκλογές σημαίνουν ναι» και πρόσθεσε: «Αφού λέμε ότι εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε με κάποιες δυνάμεις οι οποίες διαχειρίστηκαν την προηγούμενη πενταετία, αντικειμενικά πηγαίνεις σε μια τέτοια διαδικασία».

(Visited 1 times, 1 visits today)