Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Βίτσας: Καμια συζήτηση για grexit και νόμισμα αυτά είναι «κουτά»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, τονίζοντας ότι η κάθε συζήτηση περί Grexit και περί νομίσματος είναι «κουτή», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Η συζήτηση περί Grexit και περί νομίσματος είναι κουτή. Δεν τρενάρουμε καμία διαπραγμάτευση. Είναι προς το συμφέρον όλων να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση», σημείωσε ο Δημήτρης Βίτσας ενώ παράλληλα επανέλαβε, ότι «καμία συμφωνία δεν έχει κλείσει, αν δεν έχει κλείσει ολόκληρη».

«Όταν προσέρχεται κανείς σε διαπραγμάτευση, βάζει τα οριακά προς τα πάνω σημεία του, με σκοπό σε ένα άλλο επίπεδο να βρεθεί η χρυσή τομή. Αυτό που επιζητούμε είναι να υπάρχει μια ισορροπία που θα διαμορφώνει σταθερότητα στην οικονομία και την κοινωνία, όχι καινούργια βάρη στην κοινωνία και να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις δυνατότητές μας. Ακόμα και το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2018 και το 2019, το 3,5%, βασίζεται σε εκτιμήσεις ανάπτυξης 2,7%, αυτό δεν πρέπει να διακοπεί», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα τόνισε πως είναι προς το συμφέρον όλων να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η αξιολόγηση. «Στις 15 Μαρτίου στην Ολλανδία, θα γίνουν εκλογές και θα είναι και προς το συμφέρον του κόμματος και της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει ο κ. Ντάισελμπλουμ, αυτή η συμφωνία να έχει κλείσει μέχρι τότε. Όλοι πρέπει να εργαστούμε όσο σκληρά χρειάζεται. Το όριο δεν είναι το δυνατό, αλλά είναι αυτό που χρειάζεται.

Δεν είναι θέμα ανταλλαγμάτων. Θέλουμε να φύγουμε το 2018 από την επιτροπεία», κατέληξε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

(Visited 1 times, 1 visits today)