Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Βίτσας: Περιμέναμε ευρωπαϊκές αντιδράσεις για τον ΦΠΑ

Προετοιμασμένη για την αντίδραση των χωρών του Βίσεγκραν ήταν η κυβέρνηση στη συνεδρίαση του ESM την Πέμπτη, όπως αποκάλυψε στο ΣΚΑ Ι ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Μετά την απόφασή του να αναστείλει την αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά, το κυβερνητικό επιτελείο ήταν σίγουρο ότι θα διατυπωθεί δυσαρέσκεια από κάποια χώρα, αλλά δεν αναμενόταν η αντίδραση αυτή να προέλθει από τη Γερμανία.

«Ο Τσακαλώτος είχε τη λύση στο τσεπάκι του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολίτικης, προσθέτοντας ότι δεν περίμεναν το μπλόκο στην αποδέσμευση της δόσης από την Γερμανία αλλά από τις χώρες του Βίσεγκραντ.

Δεν ήταν καψόνι, ήταν θέμα προσήλωσης στις αρχές είπε ο Υπουργός. Τόνισε πως η τυπολατρία στην Ευρώπη είναι βασική αρχή αλλά ότι δεν δικαιολογεί συγχρόνως την απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου. «Ήταν έναν πάρα πολύ μικρό θέμα που εύκολα μπορούσε να λυθεί, oι υπoυργοί οικονομικών ήταν έτοιμοι να το λύσουν», είπε.

Σημείωσε πάντως ότι δεν υπάρχει κάτι που να δημιουργεί πρόβλημα, έπρεπε να γίνουν κάποιες διαδικασίες στο γερμανικό κοινοβούλιο και χθες ο ESM ενέκρινε επί της Αρχής τα τελευταία 15 δισ ευρώ για την Ελλάδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By