Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Vivartia – CVC: Η επόμενη κίνηση μετά την αποεπένδυση από τη ΜΕΒΓΑΛ

Η έξοδος απ’ τη ΜΕΒΓΑΛ φαίνεται να φέρνει πιο σύντομα την επόμενη κίνηση που ετοιμάζει η CVC πάνω στο στρατηγικό σχέδιο να δημιουργήσει τον «εθνικό πρωταθλητή» στην αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Την ώρα που στην αγορά διαρκώς ακούγονται σενάρια για επικείμενες νέες εξαγορές, κύκλοι από τη Vivartia έλεγαν χθες στο newmoney ότι ήδη είναι έτοιμο το πλάνο συνεργιών ΔΕΛΤΑ και Δωδώνης και το μόνο που απομένει είναι το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στη συμφωνία εισόδου της CVC μέσω της Venetiko Holdings στην εταιρεία SI Foods Holdings Ltd, μητρική εταιρεία της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.

Οι ίδιοι κύκλοι τοποθετούσαν χρονικά την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο τέλος του καλοκαιριού.

Εφόσον αυτή είναι θετική, όπως εκτιμούν, τότε το σχέδιο θα ενεργοποιηθεί από Σεπτέμβριο κιόλας δημιουργώντας σχέσεις στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της «ναυαρχίδας» του ομίλου Vivartia και της ΔΕΛΤΑ.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται αρκετές συνέργιες, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα εκδηλωθούν αρχικά στην ελληνική αγορά, τόσο στον βόρειο τομέα όσο και στο νότιο.

Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν πως τα 25,86 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίτιμο της πώλησης του 43,2% περίπου που κατείχε η ΔΕΛΤΑ στη ΜΕΒΓΑΛ, πέραν της ενίσχυσης της μακροοικονομικής θέσης της εταιρείας, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν σε επενδυτικές κινήσεις που θα προωθήσουν τη συνεργασία με τη Δωδώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney στο γενικό πλάνο που έχουν CVC και Vivartia η ΜΕΒΓΑΛ δεν μπορούσε να έχει θέση καθώς κρίθηκε πως η περίπτωσή της δεν ήταν ελκυστική εξού και η απόφαση αποεπένδυσης. Επικαλούνται δε τα σημαντικά δανειακά βάρη της γαλακτοβιομηχανίας από τη βόρεια Ελλάδα σε συνδυασμό με τις μεγάλες ανάγκες επενδύσεων που έχει στις υποδομές και τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού της εξοπλισμού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By