Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Βοιωτία: Θα σκότωναν κι άλλους μετανάστες οι Πακιστανοί απαγωγείς

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας εκτιμούν ότι οι δράστες θα σκότωναν και αυτούς, όπως έκαναν με τον 34χρονο.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψαν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε τουλάχιστον άλλες τέσσερις αρπαγές αλλοδαπών και εκβίαση των συγγενών τους. Οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 45, 44 και 40 χρόνων, που συνελήφθησαν στη Θήβα, την Τρίπολη και τη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών που τους απήγγειλε κατηγορίες για συμμετοχή σε συμμορία, ανθρωποκτονία, αρπαγή και εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος.

Οι λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο δολοφόνησαν τον 34χρονο συμπατριώτη τους, προκαλούν ανατριχίλα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, είχαν σχεδιάσει τα πάντα εξ αρχής και ο 40χρονος τον έφερε σε επαφή με τον 45χρονο δράστη, δήθεν για να τον μεταφέρει το θύμα μαζί με άλλους ομοεθνείς τους με το αυτοκίνητό του από το Άργος στη Βοιωτία. Έτσι έγινε και ο 34χρονος τους παρέλαβε στις 11 Μαρτίου. Στο ύψος του Ελαιώνα Θηβών επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και ο 44χρονος και οι δυο δράστες τον οδήγησαν προς την Ασωπία, όπου τον έβγαλαν από το όχημα και τον σκότωσαν.

Το αυτοκίνητο του 34χρονου βρέθηκε την επομένη εγκαταλελειμμένο στην περιοχή Άρμα Σχηματαρίου. Όμως, ενώ οι φίλοι του δήλωσαν στις 14 Μαρτίου την εξαφάνισή του και παρ” όλο που όλα έδειχναν ότι είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας, ο 45χρονος και ο 40χρονος άρχισαν να εκβιάζουν τους συγγενείς του αγνοούμενου ζητώντας τους 10.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν!

Αν και οι απαγωγείς χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που άνηκαν σε τρίτα πρόσωπα για να μην εντοπίζονται, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν, αλλά δεν τους συνέλαβαν ώσπου να βρουν την σορό του 34χρονου, πράγμα που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης οπότε ξεκίνησε η επιχείρηση για τις συλλήψεις. Όπως αποκαλύφθηκε, ο 45χρονος επέλεγε τα θύματα βάσει της περιουσιακής κατάστασής τους και αναλάμβανε τις διαπραγματεύσεις για τα λύτρα, ο 40χρονος μάθαινε τη διεύθυνση και τα τηλέφωνά τους και έβρισκε τους χώρους όπου θα τους κρατούσαν, ενώ ο 44χρονος αναλάμβανε την εκτέλεση της αρπαγής τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By