Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Volkswagen: Πιλοτικό πρόγραμμα carsharing με ηλεκτρικά αυτοκίνητα κοινής χρήσης

Η Volkswagen ξεκίνησε πιλοτικό πρόγραμμα carsharing, κοινής χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στο Αμβούργο.

Η μεγαλούπολη της Γερμανίας συχνά χρησιμοποιείται για παρόμοια πιλοτικά προγράμματα της Volkswagen, καθώς η κουλτούρα της αγκαλιάζει τις νέες τεχνολογίες, τις οποίες οι πολίτες υιοθετούν στην καθημερινότητά τους.

Η έναρξη του προγράμματος WeShare, όπως ονομάζεται, καθυστέρησε περίπου έναν χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Πλέον, συνολικά περίπου 800 ID.3 είναι διαθέσιμα στους κατοίκους ή επισκέπτες του Αμβούργου για κοινή χρήση.

H Volkswagen είχε αρχικά εντυπωσιακό ξεκίνημα, όμως η έναρξη της πανδημίας προκάλεσε μείωση στις ενοικιάσεις περίπου κατά 50%, τον προηγούμενο Μάρτιο.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν έθεσε τον στόλο σε αδράνεια, αλλά εφάρμοσε πολύ αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής και μείωσε τις τιμές χρέωσης, ώστε περισσότερος κόσμος να στραφεί στη μετακίνηση με ένα ατομικό μέσο, παρά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Παράλληλα, διένειμε μεγάλο αριθμό δωρεάν κουπονιών στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού και των νοσοκομείων ατυχημάτων και έκτακτης ανάγκης του Βερολίνου. Υπολογίζεται ότι μέσα στο 2020, οι εργαζόμενοι ενός μόνο νοσοκομείου του Βερολίνου έκαναν χρήση του WeShare περίπου 25.000 φορές, καλύπτοντας το ένα τέταρτο του εκατομμυρίου χιλιόμετρα.

Η κίνηση της Volkswagen εκτιμήθηκε πολύ από τον κόσμο και το πρόγραμμα επεκτάθηκε και στο Βερολίνο, με πάνω από 100.000 άτομα εγγεγραμμένα, από τα οποία το 50% προτιμά τουλάχιστον μία φορά τον μήνα την ενοικίαση ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Στο Αμβούργο, το carsharing ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι διαθέσιμο σε όποιον είναι άνω των 21 ετών και έχει άδεια οδήγησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση τουλάχιστον για ένα έτος. Η εγγραφή γίνεται στο διαδίκτυο, ενώ δεν απαιτείται κλειδί ή κάρτα, καθώς από την εγγραφή έως τη διαδικασία ενοικίασης όλα λειτουργούν ψηφιακά μέσω του smartphone.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By