Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Volkswagen: Ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις συμβιβασμού με τους γερμανούς καταναλωτές της

Η Volkswagen ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι βρίσκεται σε συνομιλίες συμβιβασμού με τις ομάδες των γερμανών καταναλωτών που έχουν μηνύσει την αυτοκινητοβιομηχανία για την ρύπανση που προκαλούν τα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα της.

Το 2015 η αυτοκινητοβιομηχανία παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε παράνομο λογισμικό για να καλύψει τα υπερβολικά επίπεδα μόλυνσης στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της, προκαλώντας μια σειρά ποινικών διώξεων και αγωγών που κόστισαν τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ στην εταιρεία για πρόστιμα και νομικά έξοδα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ανακοίνωση τη εταιρείας «Η Volkswagen και η Συνομοσπονδία Γερμανών Καταναλωτών (vzbv) συμφώνησαν να ξεκινήσουν συζητήσεις σχετικά με έναν πιθανό συμβιβασμό.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο και χωρίς να υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συμβιβασμός. Και τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι οι συζητήσεις θα είναι εμπιστευτικές. »

Οι γερμανοί καταναλωτές δεν είχαν την ίδια επιτυχία με τους αμερικάνους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της VW στην εξασφάλιση αποζημίωσης από την εταιρεία, καθώς τα γερμανικά αυτοκίνητα δεν έχασαν την οδική τους πιστοποίηση μετά το σκάνδαλο ντίζελ.

Στη Γερμανία, τα οχήματα ντίζελ της VW διατήρησαν την οδική πιστοποίηση εφόσον οι πελάτες της συμφωνούσαν στην αναβάθμιση του λογισμικού του κινητήρα στα οχήματά τους, κάτι που επέτρεψε στην VW να υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση στην αποζημίωσή τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By