Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Βόλος: Πατέρας βρέφους 10 ημέρων λήστεψε ντελιβερά – Η επίθεση, η συγγνώμη και η δεύτερη ευκαιρία

O ντελιβεράς πήγε την παραγγελία στο σπίτι αλλά εκεί αντί για χρήματα, ο πελάτης έβγαλε μαχαίρι. Η αστυνομική έρευνα απέδωσε καρπούς και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ο γρίφος λύθηκε…

Ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο κοντινό αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αφέθηκε χθες με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 19χρονος Ρομά, που συνελήφθη για ληστεία σε βάρος ντελιβερά στο Αλιβέρι.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 22 Μαρτίου, όταν διανομέας τροφίμων μετέβη στην περιοχή για να δώσει πίτσα μετά από παραγγελία. Ο 19χρονος όχι μόνο δεν του κατέβαλε το αντίτιμο, αλλά απείλησε τον ντελιβερά με όπλο.

Η εξιχνίαση της ληστεία είχε γίνει μετά από μερικές μέρες με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Ο δράστης συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στη Βέροια μετά από ένταλμα σύλληψης, που εξέδωσε ο ανακριτής Βόλου. Κρατήθηκε και χθες (01-07-2021) οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή Βόλου για να απολογηθεί.

Εμφανίστηκε μετανιωμένος για τις πράξεις τους και ζήτησε «συγγνώμη». Σύμφωνα με το taxydromos.gr, είπε ότι δεν είχε χρήματα για να πληρώσει την παραγγελία και χρησιμοποίησε το όπλο για να απειλήσει προκειμένου να σιτισθεί.

Ο δικηγόρος του, δήλωσε ότι η Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της ανεξάρτητα από την αναστάτωση που προκλήθηκε στο θύμα. «Το γεγονός είναι ότι στο πρόσωπό του αναγνώρισε πρωτόπειρο δράστη και του έδωσε την ευκαιρία να συνετισθεί και να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο», σημείωσε.

Επισημαίνεται ότι ο 19χρονος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, καθώς είχε λευκό ποινικό μητρώο. Επίσης, είναι πατέρας ενώ βρέφους μόλις 10 ημερών.

Η μαρτυρία του ντελιβερά
Ο διανομέας που είχε πέσει θύμα του είχε μιλήσει στην εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, δηλώνοντας σοκαρισμένος. «Εκείνη την ώρα ένιωσα αμηχανία. Πάγωσα. Ηταν κάτι πρωτόγνωρο. Τέτοια ακούμε μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι πρωτόγνωρο για τον Βόλο», είχε αναφέρει περιγράφοντας τα συναισθήματά του.

«Δεν περίμενα ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο. Σηκώθηκα και έφυγα. Επέδειξα ψυχραιμία. Εχω εμπειρία γιατί δουλεύω

χρόνια στον χώρο και έχω δουλέψει και νύχτα. Μπορώ να αντεπεξέρχομαι σε δύσκολες καταστάσεις. Αλλά αν στη θέση μου ήταν ένας νεότερος; Τι θα γινόταν; Τόσα χρόνια στη νύχτα και δεν μου έχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιο», είχε πει μεταξύ άλλων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By