Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Βόλος: «Βούλιαξαν» από κόσμο τα μπαράκια

Δεν αποτελεί πια είδηση αλλά δεν παύει να προκαλεί ανησυχία. Και δεν είναι άλλο από την εικόνα συνωστισμού και στα μπαράκια με τη συμμετοχή 1000 και πλέον ατόμων το βράδυ του Σαββάτου στον πεζόδρομο της οδού Κουμουνδούρου στο Βόλο.

Με ένα ποτό στα χέρια άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας βρέθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, αγνοώντας τα μέτρα ασφαλείας για την εξάπλωση του κορονοϊού και κυρίως πιστεύοντας ότι είναι άτρωτοι.

Η πανδημία μπορεί έχει προκαλέσει πολλά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Να έχει “φυλακίσει” του Έλληνες στα σπίτια τους, οι οποίοι ψάχνουν έστω και λίγα λεπτά για να πάρουν καθαρό αέρα και να βρεθούν με αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ωστόσο οι εικόνες που παρουσιάζει το newsit.gr, από το βράδυ του Σαββάτου στο Βόλο κι ενώ έχει περάσει εννέα το βράδυ, ώρα που απαγορεύεται η κυκλοφορία προκαλούν, έντονο προβληματισμό και ανησυχία.

Οι εικόνες συνωστισμού στο βίντεο ενός λεπτού και δύο δευτερολέπτων που παρουσιάζει το newsit.gr δεν παραπέμπουν σε χώρα που επελαύνει ο κορονοιός και μετράει έως τώρα 8885 θύματα εξαιτίας της πανδημίας.

Οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους δεν φορούν μάσκα, ενώ σε καμία των περιπτώσεων δεν τηρείται η απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων.

Οι πλειοψηφία τους έχει προμηθευτεί ποτά με τη μέθοδο του take away του από τα καταστήματα της οδού Κουμουνδούρου και των παραπλήσιων δρόμων, ενώ η διέλευση από κάποια σημεία είναι απροσπέλαστη.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο ο συνωστισμός θυμίζει νυχτερινά club στα οποία δεν πέφτει καρφίτσα. Κι όλα αυτά ενώ οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν 21:05, όπου σύμφωνα με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση οι πολίτες θα έπρεπε να βρίσκονται στα σπίτια τους, αφού από τις εννέα το βράδυ ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By