Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

«Βόμβα» Ρωμανιά: Αύριο το πρωί παραιτούμαι

«Ασχολούμαι 40 χρόνια με την Κοινωνική Ασφάλιση, νομοσχέδιο γραμμένο με τέτοια αγραμματοσύνη, τέτοιο ερασιτεχνισμό, τέτοια άγνοια δεν έχω ξαναδεί. Είναι απίστευτο αυτό το νομοσχέδιο»

romanias

Την απόφασή του να παραιτηθεί το πρωί της Δευτέρας από γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων γνωστοποίησε στο Μega o Γιώργος Ρωμανιάς.

Όπως είπε, για την πρόθεσή του ενημέρωση τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σε άτυπη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, παρουσία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Στρατούλη.

«Τους εξήγησα ότι για λόγους συνέπειας με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Εγώ πήγα στο υπουργείο για να εφαρμόσω κάποιες αρχές. Δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή που έλεγα κάποια πράγματα, να εφαρμόζω και να κάνω τα αντίθετα. Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο. Τους εξήγησα λοιπόν ότι αύριο το πρωί που θα έρθουν, 11 είναι η τελετή, λίγο πριν εγώ θα υποβάλω εγγράφως την παραίτησή μου και θα παρακαλώ να γίνει αποδεκτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρωμανιάς είπε ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει τον νόμο για το συνταξιοδοτικό, για τον οποίο, όπως υποστήριξε, αγνοήθηκε πλήρως το υπουργείο, σημειώνοντας: «Δεν είναι δυνατόν εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο. Γιατί αυτό νομοθετήθηκε».

«Ασχολούμαι 40 χρόνια με την Κοινωνική Ασφάλιση, νομοσχέδιο γραμμένο με τέτοια αγραμματοσύνη, τέτοιο ερασιτεχνισμό, τέτοια άγνοια δεν έχω ξαναδεί. Είναι απίστευτο αυτό το νομοσχέδιο», πρόσθεσε.

By