Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Βορίδης: Δεν είναι ξεκάθαρη η πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ

Εκείνο το οποίο αναζητείται, το οποίο κατά τη γνώμη μου η ΝΔ διασφαλίζει, είναι η κυβερνητική σταθερότητα

voridis 2

Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Αττικής μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου απάντησε μεταξύ άλλων στο ερώτημα αν υπάρχουν ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ κοινές συνισταμένες που μπορεί να οδηγήσουν σε επιτυχής κυβερνητική συνεργασία.

«Το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο, για αντικειμενικούς λόγους. Εκείνο το οποίο αναζητείται, το οποίο κατά τη γνώμη μου η ΝΔ διασφαλίζει, είναι η κυβερνητική σταθερότητα, ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών ανεξαρτήτως κοινοβουλευτικής συνθέσεως αυτός που θα είναι πρώτος θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Νομίζω ότι η ΝΔ το εξασφαλίζει, δεν είμαι βέβαιος ότι το εξασφαλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης.

Και πρόσθεσε: «Λέω ότι η ΝΔ το εξασφαλίζει γιατί στην πραγματικότητα η ΝΔ έχει κάνει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, εχθροί για χρόνια, έχει κάνει συνεργασία με κόμμα της συνεργασίας, τη ΔΗΜΑΡ. Αρα το ξέρουμε ότι η ΝΔ μπορεί να το κάνει. Λέω ότι δεν είμαι σίγουρος για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί; Γιατί ξεκίνησε λέγοντας ότι εγώ συνεργάζομαι μόνο με τους ΑΝΕΛ, λέει θέλω αυτοδυναμία και τώρα λέει δεν συνεργάζομαι με τίποτα με τη ΝΔ, αλλά αν το ΠΑΣΟΚ ίσως φύγουν τα βαρίδια και κάτι το Ποτάμι και η διαπλοκή. Άρα δεν είναι ξεκάθαρη η πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ. Πράγμα που δημιουργεί αμφιβολία, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, για το αν θα μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση».

Συνέχισε λέγοντας ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Αττικής: «Το δεύτερο το οποίο λέμε είναι ότι δεν αρκεί μια οποιαδήποτε κυβέρνηση. Πρέπει η κυβέρνηση να είναι μακράς πνοής. Δεν έχει νόημα να σχηματίσουμε κυβέρνηση και σε 6 μήνες να πέσει ξανά. Και για να επιτευχθεί μια κυβέρνηση μακράς πνοής χρειάζεται προγραμματική σύγκλιση. Η προγραμματική σύγκλιση είναι αλήθεια είναι ευκολότερη ανάμεσα σε συγγενέστερα κόμματα και δυσκολότερη ανάμεσα σε κόμματα που έχουν μεγάλες προγραμματικές διαφορές».

(Visited 1 times, 1 visits today)