Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Βορίδης για τη «βασιλόπιτα» των 12.000 ευρώ: Ανακαλώ την απόφαση και την πληρώνω από την τσέπη μου

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε χθες με αφορμή την εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία κοστολογήθηκε στις 12.000 ευρώ.

Η κόντρα συνεχίστηκε και σήμερα μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και του Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό «αέρα», με τον υπουργό να ανακοινώνει ότι θα πληρώσει από την τσέπη του την εκδήλωση.

Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω ανάρτησης της πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, που έγραψε χθες στο Facebook.

«Πέρσι στο γραφείο μου στο ΥΠΑΑΤ κόψαμε βασιλόπιτα που στοίχισε 30 ευρώ και φυσικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου. Φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΥΠΑΑΤ στοίχισε 12.000 ευρώ!!! 12.000 ευρώ!!! Το επιτελικό κράτος εν δράσει!!!»

Πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησαν χθες πως τα 12.000 ευρώ που εγκρίθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αντιστοιχούν σε 16 ευρώ ανά προσκεκλημένο εργαζόμενο (συνολικά 750 άτομα).

Η κόντρα συνεχίστηκε και σήμερα στον τηλεοπτικό αέρα του OPEN, με τον Μάκη Βορίδη να εξηγεί πως «υπάρχει κωδικός για αυτή τη δαπάνη» αλλά τελικά να ανακοινώνει πως θα βγάλει ανακλητική απόφαση σήμερα το απόγευμα.

«Εγώ λοιπόν θα κάνω το εξής: Θα ανακαλέσω την απόφασή μου και η εκδήλωση θα γίνει και θα την πληρώσω εγώ, για να είμαστε συνεννοημένοι. Κι επειδή δεν είμαι πλούσιος για να τα βγάλω εύκολα τα λεφτά θα τα πάρω από την αποζημίωση που μου έδωσε ο συγκυβερνήτης του κύριου Ζαχαριάδη, ο κύριος Καμμένος για προσβολή προσωπικότητας. Πήρα 40.000€ αποζημίωση και θα τα δώσω από εκεί τα λεφτά».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By