Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βορίδης: Η κυβέρνηση προετοιμάζει τη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Κοινό μέτωπο με την μαχόμενη Αυτοδιοίκηση και την ΚΕΔΕ ετοιμάζει η αξιωματική αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με δήλωση του Τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Αττικής, κ. Μάκη Βορίδη.

Ο κ Βορίδης απαντώντας στις τελευταίες εξελίξεις, με την άρνηση του υπουργού κ. Σκουρλέτη να δεχτεί την αντιπροσωπεία 50 και πλέον δημάρχων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και της έντασης που προκλήθηκε στη συνέχεια, με δήλωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποσκοπεί στη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Ό,τι δεν είναι κεντρικό Κράτος, είναι εχθρικό. Ό,τι δεν ελέγχουν, το μισούν» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του κ. Βορίδη αναφέρει τα εξής:

«Ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης, ο οποίος προετοιμάζει την διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, αρνήθηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους των δημάρχων, δηλαδή αιρετούς εκπροσώπους των πολιτών.

Είναι προφανής ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το διάλογο και τη διαβούλευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ό,τι δεν είναι κεντρικό Κράτος, είναι εχθρικό.

Ό,τι δεν ελέγχουν, το μισούν.

Στεκόμαστε δίπλα στη μαχόμενη Αυτοδιοίκηση και την ΚΕΔΕ».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από περισσότερους από 50 δημάρχους, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους από όλη τη χώρα, μετέβη στο υπουργείο για συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη.

Όταν ο υπουργός αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους με την αιτιολογία ότι είχε αποδεχτεί να μιλήσει, δεδομένου ότι θα δεχόταν ολιγομελή αντιπροσωπεία τους, οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ αποχώρησαν.

Κατά την αποχώρησή του , ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, είπε σχετικά «Είναι ο μοναδικός υπουργός Εσωτερικών, που με τόσο προσβλητικό τρόπο αντιμετωπίζει την αυτοδιοίκηση. Θα πρέπει άμεσα ο πρωθυπουργός να αποπέμψει τέτοιες συμπεριφορές».