Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Βορίδης: Όχι σε lockdown ακόμη κι αν το προτείνει η επιτροπή γιατί έχουμε το εμβόλιο

Για τα ενδεχόμενα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού αλλά και ενός lockdown λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και της πίεσης στα νοσοκομεία από την πανδημία μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες δεν έχει φύγει ποτέ από το τραπέζι, συμπληρώνοντας ωστόσο πως ειδικά για τους αστυνομικούς, δεν είναι εύκολο να βρεις αστυνομικό για αντικατάσταση.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο lockdown, ο κ. Βορίδης ήταν κατηγορηματικός ξεκαθαρίζοντας πως ακόμη κι αν η επιτροπή των ειδικών εισηγείτο γενικό lockdown η κυβέρνηση θα πει «όχι», καθότι υπάρχει το εμβόλιο. «Η συντριπτική πλειοψηφία δε θα υποστεί καταστροφικές συνέπειες σε επίπεδο οικονομικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, ελευθεριών γιατί κάποιοι, ενώ έχουν τη λύση, επιλεγούν να μην τη χρησιμοποιούν. Πλέον η επιτροπή απάντα όταν της τίθενται ερωτήματα…».

Υπάρχει διερωτήθηκε, σήμερα πολιτική δύναμη που λέει υποχρεωτικότητα με κυρώσεις σε όλους; Υπάρχει πολιτική δύναμη που υποστηρίζει το lockdown; Το ΕΣΥ, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, έχει ενισχυθεί από την έναρξη της πανδημίας με 12.000 προσωπικό, ενώ έχουν ήδη εγκριθεί άλλες 4.700 θέσεις. «Είναι μέρος του έκτακτου προσωπικού που είναι ήδη στα νοσοκομεία και θα γυρίσει σε μόνιμο σε όσους επιτύχουν στη διαδικασία» σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης, «πήραμε 500 ΜΕΘ κι αυτή τη στιγμή είναι 1.100, δηλαδή 110% αύξηση στις ΜΕΘ για να γίνει αυτό η απάντηση είναι ότι πήραμε προσωπικό, δεν γινόταν αλλιώς».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By