Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Βοστόνη: Συνελήφθη για τρομοκρατία ο γιός του αρχηγού αστυνομίας

Είχε προγραμματίσει την τοποθέτηση βόμβας σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, εμπνευσμένος από τον τρόπο που δρουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους

boston1

Για προετοιμασία και οργάνωση τρομοκρατικής επίθεσης κατηγορείται ο γιος του αρχηγού της αστυνομίας στη Βοστόνη των ΗΠΑ, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές στις 4 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, ο εν λόγω άνδρας είχε προγραμματίσει την τοποθέτηση βόμβας σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, εμπνευσμένος από τον τρόπο που δρουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Οι ίδιες αναφορές κάνουν λόγο για σχεδιασμό βόμβας – κατσαρόλας, όπως εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, το 2013, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο θάνατος τριών πολιτών και ο τραυματισμός άλλων 264.

Στην κατοχή του 23χρονου Αλεξάντερ Σικόλο βρέθηκε βαρύς οπλισμός από αυτόματα όπλα, καθώς και υλικά για την κατασκευή της βόμβας που ετοίμαζε. Ο πατέρας του, Ρόμπερτ Σικόλο ανέφερε στις αρχές ότι ο γιος του πάσχει από χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και πως μιλούσε συχνά για το σχέδιό του να ενταχθεί στους τζιχαντιστές.

Ο υιός Σικόλο τέθηκε υπό παρακολούθηση από το FBI μετά τις αναρτήσεις του στο διαδίκτυο, οι οποίες τον κατέστησαν ύποπτο για τρομοκρατικό κτύπημα. Ο 23χρονος άνδρας φέρεται να είχε εκμυστηρευθεί στο περιβάλλον του πως σκόπευε να κτυπήσει με τον τρόπο που κτύπησαν οι τρομοκράτες στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, ενώ στο διαμέρισμά του βρέθηκε μερικώς κατασκευασμένη βόμβα.

Όταν συνελήφθη, ο Σικόλο μεταφέρθηκε σε ειδική μονάδα προκειμένου να εξεταστεί από ψυχίατρο, όπου και επιτέθηκε σε νοσοκόμα, την οποία τραυμάτισε με στυλό στο κεφάλι.

By