Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ που βρισκονται στην επαρχία αντιμετωπίζουν κατήφεια αλλα και δυσπιστία.

Μπορεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να επιμένουν στα «άσφαιρα» πυρά για το Άγιο Φως ωστόσο ο σταυρός του μαρτυρίου για εκείνους ειναι πιο βαρύς απο τις ιδεολογικές τους εμμονές.

Και χθες την Πέμπτη η Φωτεινή Βάκη (ΣΥΡΙΖΑ) επανήλθε στο ίδιο θέμα επικαλούμενη μάλιστα τον Κοραή. Θέλοντας λοιπόν να προστατέψει τους «συντρόφους» της που είχαν χαρακτηρίσει το Άγιο Φως » παγανιστικό κατάλοιπο» αλλά και είχαν εναντιωθεί στην μεταφορά του απο τα Ιεροσόλυμα με τιμές αρχηγού κράτους, υπενθύμισε ότι ο Αδαμάντιος Κοραης είχε μιλήσει για «ψευδοθαύμα».

» Ψευδοθαύμα ειναι η εκλογή κάποιων που πιστεύουν οτι η κοινωνία ειναι άθεη, ουδετεροθρησκη και αριστερή» απάντησε ο Δημήτρης Καμμενος απο τους ΑΝΕΛ που με τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο εχουν πάρει πάνω τους την προστασία των «ιερών και των όσιων» . Ο βουλευτης μάλιστα προειδοποιησε τους ΣΥΡΙζαιους οτι τυχόν εμφάνιση τους στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Εκκλησίας την Μεγάλη Εβδομάδα θα εκληφθεί οτι γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους.

Το δύσκολο Πάσχα στις εκλογές περιφέρειες

Οι βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ εχουν πάντως να ασχοληθούν με σοβαρότερα ζητηματα αφού παρα τις διαρκείς προσπάθειες του Αλέξη Τσιπρα να απομονώσει το βαρύ πακέτο μέτρων που πλησιάζει επενδύοντας στα αβεβαια αντίμετρα, ο κόσμος δεν φαίνεται να «ψήνεται» (βλ. δημοσκοπησεις ) και θα ζητήσει εξηγήσεις για την νεα οπισθοχώρηση.

Ήδη οι κυβερνητικοί βουλευτες που εχουν επιστρέψει στις εκλογικές τους περιφέρειες για το Πάσχα δυσκολεύονται να εξηγήσουν πως για μια ακόμα φορα οι «κόκκινες» γραμμές της αντίστασης εξαερωθηκαν μπροστά στις απαιτήσεις των δανειστών .

Και μπορεί στο «προστατευμένο» περιβάλλον της Βουλης ή των κομματικών οργάνων ο ελιγμός του Αλέξη Τσιπρα περί ιδιοκτησίας του προγράμματος να προσφέρει βολικό άλλοθι στους βουλευτες, αλλα εκεί έξω τα πράγματα δυσκολεύουν.

Οι ψηφοφόροι εχουν βέβαια γίνει αποδέκτες της κυβερνητικής επικοινωνιακής «καταιγίδας» των αντίμετρων αλλα και της ρητορικής περί τερματισμού της λιτότητας, ωστόσο μέχρι τώρα ζουν στην ανασφάλεια, ενω αναμένουν νέες περικοπές.

Βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ που βρισκονται απο χθες στην επαρχία αντιμετωπίζουν κατήφεια αλλα και δυσπιστία. Κατήφεια διότι τα 3,6 δις σε νέες περικοπές θα πλήξουν όλους ανεξαιρέτως και δυσπιστία διότι τα αντίμετρα κοινωνικής προστασίας και αρωγής εχουν αστερίσκους και προυποθεσεις.

» Προσπαθούμε να απαντήσουμε με το ίδιο επιχείρημα οτι δεν είχαμε αλλο διαπραγματευτικό περιθώριο. Μη συμφωνία θα ζημίωνε τη χωρα πολυ περισσότερο » λέει στο theTOC βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ. Συνάδελφος του αναγνωρίζει οτι ειναι πολυ δύσκολο να εξηγήσει τη μείωση του αφορολόγητου οταν εκείνοι που θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη δεν ειναι προνομιούχοι αλλά άνθρωποι που παίρνουν 500 ευρώ το μήνα.

Μοναδική διέξοδος στην πίεση που δέχονται ειναι το «χάπι» των αντίμετρων αλλα και η προσδοκία του τερματισμού της λιτότητας μετα το τέλος του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018. Οι πιο ειλικρινείς ομολογούν πάντως οτι δύσκολα αυτο «πιάνει».

By