Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Βουλγαρία: Έρχεται αύξηση του κατώτατου μισθού

Αλλαγή στάσης από τον Γκοράνοφ

bulgaria

Πρόταση για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 40 λέβα (από τα επίπεδα των 340 λέβα που διαμορφώνεται σήμερα), προωθεί ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, όπως μεταδίδουν τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

H εν λόγω αύξηση προτείνεται να πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις τον επόμενο χρόνο, δηλαδή να πραγματοποιηθεί αύξηση στα 360 λέβα από την 1η Ιανουαρίου 2015 και -σε περίπτωση που δεν υπάρξουν λόγοι αποτροπής αυτής της πορείας- στα 380 λέβα στα μέσα του 2015.

Πρόκειται για μια αλλαγή στάσης από τον Γκοράνοφ, ο οποίος είχε προαναγγείλει σχέδια για «πάγωμα» του κατώτατου μισθού στα επίπεδα του 2014.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία, ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι έπειτα από συνομιλίες που είχε με τα εργατικά συνδικάτα και τις ενώσεις εργοδοτών, αποφάσισε να αλλάξει την πρότασή του.

Ο κ. Γκοράνοφ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι καλύτερο για να δώσει ώθηση στις επενδύσεις και την κατανάλωση, διατηρώντας, παράλληλα, τη δημοσιονομική σταθερότητα. Σημείωσε δε, ότι το ΑΕΠ αναμένεται να σημειώσει άνοδο που θα κυμανθεί από 0,8% – 1,0% το 2015.

Εξάλλου, και ο υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής Ιβάιλο Κάλφιν τόνισε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τις προσπάθειές του για την αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει ώθηση στην οικονομία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By