Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βουλή: Την πόρτα εξόδου είδαν επτά υπάλληλοι λόγω πλαστών πτυχίων

Ακόμη επτά περιπτώσεις υπαλλήλων με πλαστά πτυχία αποκαλύφθηκαν στη Βουλή και αποφασίστηκε τα άτομα αυτά να απολυθούν

vouli-sintagma.

Χρήση πλαστών τίτλων σπουδών διαπιστώθηκε ότι είχαν κάνει ακόμη επτά υπάλληλοι του Κοινοβουλίου, οι οποίοι πέρασαν την πόρτα της εξόδου, με το χαρτί της απόλυσης στο χέρι.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, πέραν του ότι η πρακτική πλαστογράφησης με στόχο το διορισμό μοιάζει να παίρνει διαστάσεις επιδημίας, οι περιπτώσεις αποδεικνύουν και ιστορίες που αν και απίθανες είναι ολωσδιόλου αληθινές.

Η πρώτη περίπτωση αφορά σε υπάλληλο του Κουνοβουλίου, η οποία είχε προσληφθεί το 1996 ως μετακλητή. Τρία χρόνια αργότερα μονιμοποιήθηκε σε κενή οργανική θέση δακτυλογράφου κι όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, το απολυτήριο λυκείου που είχε προσκομίσει δεν ανήκε καν στην ίδια.

Η δεύτερη υπόθεση απείρου κάλλους αφορά σε υπάλληλο, που είχε προσληφθεί το 2011 ως επιστημονικός σύμβουλος, στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και για τον οποίο ο έλεγχος του ΔΟΑΤΑΠ δεν εντόπισε ποτέ αίτηση αναγνώρισης του πτυχίου της αλλοδαπής που είχε προσκομίσει ούτε και τον ατομικό του φάκελο. Κοινώς δεν διέθετε ποτέ πτυχίο!!

Η τρίτη περίπτωση απόλυσης, αφορά σε τέως συνεργάτη βουλευτή, που είχε μονιμοποιηθεί σε προσωποπαγή θέση διοικητικού λογιστικού της Βουλής και διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο λυκείου.

Οι άλλες 4 περιπτώσεις προέκυψαν από στελέχη της ειδικής φρουράς της Βουλής, εκ των οποίων οι δύο είχαν προσκομίσει «μαϊμού» απολυτήρια λυκείου κατά 100%, αφού δεν διέθεταν καν και οι άλλοι δύο είχαν πλαστογραφήσει το βαθμό.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι υπάλληλοι απολύθηκαν, καθώς είχαν χρησιμοποιήσει τους πλαστούς τίτλους δόλια με σκοπό το ίδιον όφελος που ήταν ο διορισμός.

By