Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Βούλτεψη: Η κυβέρνηση χειροτέρεψε τη διαπραγμάτευση

Η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη σχολίασε την εξέλιξη των συζητήσεων με τους δανειστές

voultepsi600_120214

Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη σχολίασε την εξέλιξη των συζητήσεων με τους δανειστές, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση οδήγησε σε δυσμενέστερη κατάσταση τη διαπραγμάτευση.

Στην επισήμανση ότι το mail Χαρδούβελη ήταν «βαρύ», η πρώην υπουργός ανέφερε:

«Αυτό ήταν το mail της τρόικας, το παίρνει και τώρα η σημερινή κυβέρνηση. Το mail Χαρδούβελη σας λέω τώρα ότι περιελάμβανε να μην παίρνουν πρόωρη σύνταξη οι 40αρηδες, να μην παίρνει κανένας συγχρόνως και ΕΚΑΣ και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ο συνδικαλιστικός νόμος που τον απορρυθμίζουν τώρα και το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 3,5 στο 13%, αυτό ήταν το μόνο που μπορούσε να πει κανείς κάτι.

Αλλά υπάρχει μεγαλύτερη ύφεση από αυτό που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή; Αυτήν την στιγμή που είναι «νεκρά» τα πάντα. Μας λέει η κυβέρνηση «όχι άλλα υφεσιακά μέτρα».

Μα, τα έχει πάρει τα υφεσιακά μέτρα με τη συμπεριφορά της τρεις μήνες. Δεν μπορεί να μας λένε τι θα κάνατε εσείς; Εμείς τους είπαμε τι θα κάναμε: αυτά τα τέσσερα. Αυτό ήταν το mail Χαρδουβελη, αν διαφωνεί κανείς σε κάτι να το πει. Και μπορεί να το πει, έχει δικαίωμα.

Εσείς οδηγήσατε σε δυσμενέστερη κατάσταση τη διαπραγμάτευση, τους απαντούμε. Δεν μπορεί όταν ο κ. Σαμαράς πηγαίνει στη Μέρκελ να είναι ικέτης και όταν τρέχει ο κ. Τσίπρας να είναι αντιστασιακός».

(Visited 1 times, 1 visits today)